Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Съпартийците му, обаче, го обявиха за по-онеправдан и от Христос

donГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Президентът Доналд Тръмп беше импийчнат за злоупотреба с власт при исторически вот в Камарата на представителите в сряда, с което започва процес в Сената за отстраняването му

от длъжност след три бурни години в Белия дом, пише АФП. С 230 срещу 197 гласа в контролираната от демократите Камара на представителите 45-ият президент на САЩ стана третият обитател на Белия дом в американската история, който беше импийчнат.

Сега Тръмп ще бъде изправен пред Сената, където републиканците му имат солидно мнозинство и се очаква да го оневинят. Гласуването в Камарата се случва четири месеца, след подаден сигнал за злоупотреби на Тръмп, който притиска украинския президент да разследва потенциалния му конкурент за Белия дом на изборите през 2020 г., ветерана-демократ Джо Байдън.

След маратонски дебат, продължил 11 часа, Камарата на представителите трябваше да гласува бързо и втората точка на импийчмънта срещу Тръмп – за възпрепятстване на разследването на Конгреса на неговите сделки с Украйна, като блокира показанията на призованите сътрудници на Белия дом. Въпреки свидетелствата на 17 служители, че Тръмп се е възползвал от служебното си положение за вътрешнополитическа облага, президентът поддържаше невинността си по време на разследването за импийчмънт – яростно го отричаше като “лов на вещици”, “опит за преврат”, а в сряда го нарече “нападение срещу Америка”.

Републиканците многократно заявиха, че демократите са бързали с разследването, а Тръмп е бил третиран по-несправедливо и от вещиците, подложени на изгаряне в Америка през 17. век, или дори от Иисус Христос по време на измисления процес срещу Него.

---------------------------------------------

Бел. ред. Новината е по информация на БГНЕС

 

  

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

webstarmax