Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Ученици от цяла България ще пишат по темата „Венчайте България с лаврови венци“

pamГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

По случай 142 години от Освобождението на България от османско робство Община Казанлък обявява литературен конкурс „Венчайте България с лаврови венци“.

Творческото предизвикателството е към ученици от I до XII клас от цялата страна. До 20. февруари, четвъртък, 2020 г. включително, всеки участник трябва да изпрати 1 есе и/или 1 стихотворение, посветено на опълченец или участник (помагач, водач на отряди, разузнавач, четник, лекар или друг медицински работник) в Руско-турската освободителна война от родния си край. Творбите да бъдат изпратени на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Конкурсните произведения ще бъдат оценявани от компетентна комисия . Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи и във всяка от тях ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда – грамота и парична сума. Резултатите ще бъдат обявени в навечерието на националния празник 3. март, на официалния сайт на община Казанлък www.kazanlak.bg. Победителите ще бъдат уведомени лично на телефона, посочен от тях в документите за кандидатстване. Подробните изисквания за участие са описани в регламента на конкурса, публикуван на сайта на Общината – отдел „Култура“ – Обяви и съобщения: https://www.kazanlak.bg/page-9459.html

 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n