Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Френският посланик в Скопие обеща това да стане

ghГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Франция е за паралелен процес на преговорите за членство на Северна Македония и Албания и на реформата в Европейския съюз. Това потвърди френският

посланик в Скопие Тимоние на среща на посланиците от ЕС в македонската столица. Той заяви, че ЕК е свършила сериозна работа по изискванията на Париж относно реформите на методологията.

„Пътят пред Скопие и Тирана не е кратък, но той е и път за нашите реформи вътре в общността. - каза Тимоние. – Франция иска процесът на преговори за членство да става според собствения ритъм и усилия на всяка страна, която иска да стане член на ЕС.“

И още по темата - германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че ще форсира началото на преговорите за членство в ЕС за Северна Македония и Албания по време на срещата на върха на Европейския съвет през март.

“На първо място, искаме да постигнем споразумение на следващото заседание на Европейския съвет през март за започване на преговори за присъединяване със Северна Македония и Албания”, заяви Меркел по време на среща с албанския премиер Еди Рама, който днес е на официално посещение в Германия.

 trh

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n