Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Международният скандал май ще затихне преди да е избухнал

baiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Византийци спретнаха сочен скандал!“ Така би започнало уводната си статия всяко уважаващо себе си и България патриотично издание. И наистина, гафът с украсяването на гръцкото

издание на книгата „Бай Ганьо“ с шарж на българския премиер в ролята на прословутия алеков герой, има потенциал не само за дипломатически скандал, но в друга епоха би могъл да стане и „казус бели“, повод за война.

Но да се надяваме, че премиерът Бойко Борисов, който вече 10 години управлява държавния кораб с желязна ръка в кадифена ръкавица, освен че отбира от „мисирки“, има и добро чувство за хумор. Още повече, че преводачът на "Барба Ганьос" на гръцки език д-р Костас Барбутис вече поднесе официалните си извинения, като обясни, че се е припознал в екранния образ на бай Ганьо в изпълнението на актьора Георги Калоянчев.

Да уточним, че книгата е публикувана още през октомври миналата година от издателство "Одос Панос". Д-р Барбутис е обещал още от днес книгата да бъде изтеглена от пазара и корицата ѝ да бъде подменена.

Но да не подминаваме и другия сценарий - ако Б. Б. няма чувство за хумор и е горд и решителен поне колкото Крум Страшни. Колко му е да събере под знамената славната българска армия и да командва: "Към Солунската митница!" За да донесе свобода и човешки права на близо половин милион българи от Егейска Македония плюс помаците в Западна Тракия, плюс домашните помощници в Атина и други градове... Но стига сме мечтали, да не забравяме, все пак, че сме в условия на коронавирусова епидемия и всички масовки се отменят. Така че, човек не може да си спретне дори и една война като хората...

 

  

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

webstarmax