Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Това съобщи президентът на Федералния институт за лекарства и медицински продукти

fldГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Още до края на 2020 може да има сигурно лекарство срещу опасния коронавирус. Ръководителят на германския Институт за лекарства и медицински продукти Карл Бройх е сигурен, че успехът не е далеч. Германия се надява, че още до края на тази година ще е в състояние да одобри за продажба медикамент срещу новия коронавирус, предизвикващ белодробното заболяване Ковид-19. Това съобщи президентът на

Федералния институт за лекарства и медицински продукти К. Бройх в интервю за вестник „Генераланцайгер" от Бон. В разстояние на само няколко седмици Службата ще може да представи резултати от клиничните изследвания, в които се изпробват лекарствени субстанции срещу Ковид-19.

„Ако данните показват онова, което очакваме, съм уверен, че още през тази година ще успеем да дадем разрешително за продажба", каза Бройх. Федералният институт за лекарства и медицински продукти в Бон е най-голямата европейска служба, отговаряща за сигурността и разрешителните за продажба на лекарствени продукти.

Професор Бройх казва в интервюто, че в края на лятото на 2020 се очакват първите сериозни резултати от провежданите в момента изследвания на нови лекарства. Той опровергава слуховете за опасното въздействие на ибупрофен и казва, че се проверяват и няколко съществуващи лекарства, които и досега са били използвани срещу различни болести.

 

-------------------------------------------------------------

Бел. ред. Новината е по информация на DW

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n