Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Страната затяга контрола по границата с Русия

yiyuГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Китайските власти са одобрили изпробването върху хора на експериментални ваксини срещу новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на държавната информационна агенция Синхуа. Тестовете ще бъдат в ранна фаза. Китай сега се опитва да ограничи "вноса" на заразата от чужбина и по-конкретно от съседна Русия. Това е новата фронтова линия за Пекин в борбата срещу коронавируса, отбелязва Ройтерс.

 Русия е основният източник за внасяне на вируса в Китай. Общо 409 случая са с произход от тази страна и китайските граждани, които са там, не трябва да се прибират у дома, пише в редакционна статия китайският държавен вестник "Глоубъл таймс".

"Русия е най-новият пример за провал в контрола върху вносните случаи и може да служи като предупреждение за другите. Китайският народ наблюдава как Русия стана сериозно засегната страна. Това трябва да бие тревога: необходимо е Китай стриктно да предотврати притока на заразени и да избегне втора вълна на епидемията", коментира "Глоубъл таймс".

Представители на китайските власти обаче признават, че дългата граница, многобройните пътища и планинските проходи правят контрола много труден.

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n