Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Така коментира македонските трепети спец от американския институт „Джон Хопкинс“

lkjuГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Само несигурните хора се вълнуват от въпроси като техния идентитет. Това твърди Даниел Сървър, американски експерт по Балканите от института „Джон Хопкинс“. „Оставете на историците да решат с доказателства кои исторически личности са се чувствали българи; толкова ли е важно това, и ще подобри ли тази констатация живота на хората в РС Македония и България“, зададе риторичен въпрос американецът.

 Оставаме на вълна „Македония“, за да коментираме и последната изява на българския вицепремиер Красимир Каракачанов по македонската телевизия „Star“. Във връзка с евентуална промяна след македонските избори Каракачанов отговори:

„Ако ВМРО - ДПМНЕ спечели изборите, ще втвърди позицията спрямо България, преговори между нас няма да има и след 10 - 20 години с вас ще си говорим как да защитим правата на македонците в албанската провинция Македония.“

Българският военен министър уточни, че уважава албанците, защото знаят какво искат.

„Ако питате албанците какви са македонците, те ще ви кажат - българи. Ако питате власите в Македония как викат на македонците, ще ви кажат – „бугари“. Ако попитате сърбите нагоре, какви са македонците, ще ви кажат „бугараши“. Е, и какво излиза“, коментира Каракачанов.

Лидерът на ВМРО изтъкна, че никой няма нищо против Македония. Той припомни, че България първа е признала държавата и е направила нужното за нейното международно утвърждаване.

 

 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n