Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Предложението е на фамозния Георги Глушков, президент на НБЛ

basГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Напълно реалистично е да бъде създадена обща баскетболна лига, в която да участват най-добрите състави от България и Северна Македония. Това става ясно след като президентът на БФБ Георги Глушков изпрати писмо до Перо Антич - бившият баскетболист на „Лукойл Академик“, който сега оглавява Македонската федерация. В него Глушков дава идея за обсъждане - обща лига между най-добрите отбори от НБЛ и

македонската лига.

"Вярвам, че подобна инициатива може да бъде атрактивна за фенове и медии, полезна за развитието и промотирането на нашите клубове и при едно правилно планиране като система на състезанието и календар, е възможно да я осъществим без да рушим ценностите и значението на двете национални първенства," пише в българското предложение.

Като ответна реакция в македонските медии даже се появиха примерни схеми за бъдещата съвместна лига. Според първоначалните предложения, в нея ще има по шест отбора от всяка страна, които ще играят помежду си на разменено гостуване. Най-добрите осем ще продължат напред към четвъртфинална и полуфинална фаза във формат три от пет спечелени срещи, а финалът се очаква да е като в НБА до четири победи.

 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n