Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

10 отличия за филма на режисьора Костадин Бонев

iuioГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Най-новият филм на режисьора Костадин Бонев бе отрупан с награди на два кинофестивала в Латинска Америка. Лентата „Далеч от брега“ спечели Наградата за най-добра драма на Международния кинофестивал в Маракай, Венецуела. А журито на фестивала, провеждащ се в чилийския град Бургос, го класира като Филм на месеца. Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Цветана Манева, Жорета Николова, Йоана Буковска и Мая

Новоселска са звездите във филма на К. Бонев. "Далеч от брега" е базиран на дисидентския роман "Чайки далеч от брега" на Евгений Кузманов, който е откровена сатира на тоталитарния режим. Сюжетът на българо-украинската копродукция разказва за изборите на един творец /театрален режисьор/ между свободата и несвободата по времето на комунизма.

А ето и конкретните награди за българския филмов екип от фестивала в Чили: Стефан Вълдобрев - Най-добра поддържаща роля; Пенко Господинов - Почетен диплом за мъжка роля; Жорета Николова - Почетен диплом за поддържаща женска роля; Николай Иванов - Награда за музика; Константин Занков и Орлин Руевски - Награда за операторско майсторство; Бистра Кечиджиева - Награда за грим; Преслав Белев - Награда за монтаж. Освен това филмът е получил почетни дипломи за режисура и продуцент.

„Горд съм с екипа си!“ – споделя режисьорът Костадин Бонев.

 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n