Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Но гардове от НСО изблъскаха активистите от плажа обратно в морето

kfkfГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Христо Иванов показа, че е куражлия, като се опита да дебаркира с рибарска лодка на плажа пред летния Догансарай. Това е нещо нечувано и немислимо, тъй като никой в България досега не се е опитал да каже „копче“ на сивия кардинал, за когото всеки знае, че управлява задкулисно страната. Лидерът на "Да, България" - Христо Иванов, заедно с общинския съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов и активиста

Ивайло Мирчев направиха опит да акостират с лодка на плажната зона край резиденцията на Ахмед Доган в парк "Росенец". Както е известно, по закон крайбрежната плажна ивица е изключителна държавна собственост и всеки трябва да има свободен достъп до брега. Тримата активисти бяха посрещати от въоръжени мъже, които ги избутаха отново в морето. Акцията се излъчваше на живо във фейсбук.

"Това, което сте принудени да правите, е беззаконие. Не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място", заяви Христо Иванов, обръщайки се към петимата мъже, които бяха разпознати по снимки като гардове на Доган от НСО.

Гардовете отказаха да се легитимират, твърдейки, че тримата са влезли в "частна собственост". Иванов и другарите му забиха българския трикольор на брега, но гардовете събориха знамето. След като си тръгнаха по вода от мястото на събитието, Иванов и компания обявиха, че се отправят към местната полиция, за да подадат сигнал за поведението на нелегитимиралите се мъже.

Вижте какво точно се случи в следващото видео.

 

 

   

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n