Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Алексей Навални е бил отровен с чаша чай в Сибир, според негови приближени

navalniГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Нов удар срещу опозицията в Русия. Най-популярният в момента опозиционен политик и основател на Фонда за борба срещу корупцията Алексей Навални е бил приет в болница с подозрение за отравяне. Според неговата говорителка Кира Ярмиш, той е в безсъзнание и е настанен в интензивното отделение на една клиника в Омск. Сутринта Навални пил само чай в сибирския град Томск,

след това се е качил на самолета за Москва. По време на полета му прилошало и машината била принудена да се приземи по спешност заради бързото влошаване на състоянието му.

"Убедена съм, че това отравяне е съзнателно", заяви говорителката на опозиционера Кира Ярмиш в интервю за радио "Ехото на Москва". "Преди година той беше отровен в ареста. Помним това. Уверена съм, че сега това се повтаря. Симптомите са други, очевидно е използвана друга отрова, но е очевидно, че това е извършено умишлено", каза още тя.

През последните дни Навални е бил в Новосибирск, където вероятно е събирал материал за ново разследване и се е срещнал с доброволци. След това той се отправил към Томск.

Атаката срещу критика на Путин няма как да не ни напомни за атаката на моста „Ватерло“ срещу писателя Георги Марков, който критикуваше по радиото диктатора Тодор Живков. Тогава той бе прострелян със сачма с отровата рицин, изстреляна от чадър. Сега вече предлагат отровата с чай. Не може да се отрече, че Службите се цивилизоват…

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n