Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В книгите си академикът-масон защитава съмнителни духовни ценности

anГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Днес в 11:00 часа в Гербова зала на „Дондуков“ 2 Илияна Йотова ще удостои акад. Антон Дончев с почетния плакет на вицепрезидента. Плакетът се връчва на акад. Дончев в знак на признание за огромния му принос към развитието на българската култура и духовност и по повод 90-годишния му юбилей, чието честване е под патронажа на вицепрезидента Йотова. По-късно същия ден, в 18:00 часа в зала 3

на Националния дворец на културата вицепрезидентът ще присъства на празничния концерт-спектакъл по случай 90-годишнината от рождението на академика.“

Това е официалното съобщение. Което подтиква към някои размисли…

Първо – днес е Кръстовден.

В този празничен ден да си припомним думите на митрополит Климент /Васил Друмев/: „Ако нашият народ под натиска на твърде грозните вековни злочестини беше се поколебал във вярата си, беше се отметнал от Православието - той непременно щеше да загине, щеше да се затрие от лицето на земята, както загинаха за него всички ония злочести негови чада, които приеха друга вяра... Запазили сме през многовековни тежки времена Православието, запазил се е и народът ни от загинвание. И занапред: има Православие у нас, има и български народ; няма Православие - няма и български народ.“

Срещу тези правдиви думи на дядо Климент нека да поставим основното послание на романа „Време разделно“, вложено в устата на литературния герой поп Алигорко: "Видях знамение. И сам Бог ми каза: "Идете и се предайте на турците и приемете тяхната вяра. Защото е все едно дали ми викат аллах или Христос."

В друга своя книга Антон Дончев описва безкритично и в романтична светлина една от най-гнусните ереси, родени по българските земи – богомилството.

И още – академикът е масон. А за масоните „Църква“ е мръсна дума.

Всеки да си направи сам изводите…

Я чуйте пак: „Плакетът се връчва на акад. Дончев в знак на признание за огромния му принос към развитието на българската култура и духовност“.

Култура и духовност?

Може би логиката ще си дойде на мястото, ако прибавим думичката „псевдо“…

Но случаят с любовните отношения между Президентството и Академика е точна илюстрация на поговорката „Търкулнало се гърненцето и си намерило похлупачето“.

Защото и в Президентството, подарено на приемниците на българските комунисти, цари същият дух на псевдо-духовност. Искате доказателства?

Президентът Радев отказа да върне историческото име на връх Свети Никола. Въпреки многобройните подписки.

Освен това, той отказа да преименува връх Мусала, чието турско-арабско име /мус-аллах/ означава „Близо до аллах“. Предложението на инициативния комитет бе най-високият български връх да се нарече на името на най-прославения български светец – св. Иван Рилски.

Да, очевидно комунистите и техните разновидности са алергични към Бога и светиите.

Бедата е, че без спойващата сила на Вярата и Десетте Божи заповеди вече няма да имаме народ. А население, което ще се разпилее като пясък…

И понятието „България“ ще остане само в Историята.

 

 

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n