Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Там, където се пресичат интересите на ГЕРБ и ПееФски

kkihgГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Фирма на български оръжеен търговец е получила големи суми от офшорка, свързана с пране на откраднати от руския държавен бюджет милиарди по схемата “Магнитски”. Това разкриват данни от Досиетата FinCen и разследване на италианската прокуратура по делото “Волонте”. Добрин Иванов е известен с това, че обслужва бизнес-интересите на фирми, свързани с депутата

и медиен магнат Делян Пеевски, като в същото време е и собственик на “партийната телевизия” на ГЕРБ “ТВ Европа”. Три превода за общо 1 096 921 евро постъпват в сметката на българската фирма “Трансмобил” в Инвестбанк за периода януари – юли 2015 г. Те идват от сметка на фирмата Solidstar Worldwide в Danske Bank – Естония. Solidstar фигурира в разследванията за “Азербайджанската перачница” и е засечена от FinCen да праща пари от България до компания разследвана по делото “Магнитски”.

Докато текат тези пари към “Трансмобил” в България се случват две събития: собственикът на “Трансмобил” придобива акции в “ТВ Европа” и в България е отровен с “новичок” оръжейния търговец Емилиян Гебрев. Разследващият сайт Bellingcat разкри, че атаката срещу Гебрев е дело на агенти на ГРУ и свърза “Трансмобил” с този международен скандал.

Прочетете цялото разследване на „Биволъ“ ТУК

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n