Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Макрон обяви, че в страната му има „свобода на богохулството“. Сега французи обявяват война на девствеността

kdjfgfГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Великата френска масонска революция дава обилни плодове. Наскоро Еманюел Макрон, по повод годишнината от нападението срещу „Шарли ебдо“ обяви, че във Франция има свобода на богохулството. Сега медиите съобщават, че френското правителство обмисля да забрани така наречените „сертификати за девственост“ и да накаже лекарите, които ги издават. „За твърде много жени мечтата да се омъжат

може да се превърне в кошмар. Митът за девствеността все още присъства в много култури, особено в мюсюлманската общност. Но не само.“ Това напомня „Евронюз“.

Ако разлистим Библията, ще си припомним, че сексуалното общуване преди брака се нарича блудство. А изневярата по време на брака – прелюбодейство. Така че, телесната чистота е важна не само за мюсюлманите. Разбира се, някогашните християнски държави отдавна са изхвърлили Божиите заповеди от дневния ред на своите секуларни общества.

Но да се върнем към темата за девствеността. Във Франция честта на много арабски семейства почива на крехка мембрана, наречена химен. Въпреки че целостта ѝ не доказва нищо. Някои жени се раждат без него, други го губят, спортувайки. Д-р Йохан ван Вимерск е сред гинеколозите, които се съгласяват на операция, която позволява реконструкция. Той обаче признава, че лекарите са разделени по въпроса:

“Има две школи на мислене сред гинеколозите. Има колеги, които не искат да го правят, защото смятат, че това противоречи на правата на човека, а от друга страна са други колеги, които са съгласни да го направят. Аз съм сред тях. За мен това означава да помагам на принудени момичета, според законите на тяхната религия. Като лекар вярвам, че трябва да помогнем на тези млади жени и така правя.”

Но темата има и развитие - група евродепутати изпрати писмо до Европейската комисия с искане за европейска забрана на „сертификата за девственост“. Вирджини Жорон, френска евродепутатка от групата за идентичност и демокрация, обяснява тяхната позиция:

“Това е сериозна атака върху достойнството на жените, върху тяхната свобода. Какво е тест за девственост? Това е искане да се изследва тяло, за да се разбере дали е имало сексуален контакт. 2020 година сме и живеем в Европа, държа да го припомня. Става въпрос за практики, които са несъвместими с нашите ценности за демокрация и свобода“.

Да припомним, че французите са отишли твърде напред в „ценностите за демокрация и свобода“. Според запознати, почти всеки френски мъж е имал хомосексуален контакт. И то, не защото е хомосексуалист, а защото така е модерно!

 

 

   

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n