Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Твърди в ексклузивно интервю политическият анализатор Димитър В. Аврамов

sddfГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Димитър В. Аврамов е политически анализатор. Автор е на стотици разследвания в областта на вътрешната и международната политика, които са в основата и на два документално-публицистични телевизионни филма. Депутат в 42-то Народно събрание. Член на Националното оперативно бюро на Военния съюз и негов официален говорител. Редактор е на неотдавна излязлата книга “Настъплението на радикалния ислям“ – едно изключително задълбочено

изследване на Христина Йорданова, доктор по национална сигурност и анализатор в МВР. 

Господин Аврамов, в последните години ислямският тероризъм се превърна в международен проблем. Агресивна религия ли е ислямът?

- Доказателствата за това са много – в исторически и съвременен план. Спомнете си дивашките кръвопролития в Беслан, атентатите в Манчестър, Санкт Петербург, Стокхолм, Египет /срещу християните копти/, преди това във Франция, Германия и Белгия, организирани от главорезите на т. нар. „Ислямска държава“, които смутиха съня на някои самодоволни западни лидери. Години наред гласовете на видни учени, анализатори и общественици, че светът е изправен пред тежка битка между цивилизации и ценностни системи потъваха във водовъртежа на регионални и геополитически интереси и стратегии. Височайши персони в Европейския съюз, видимо поразени от амнезия, не осъзнаха, че ислямската инвазия и терористичните удари в Европа не са изолирано явление, породено от стечение на определени обстоятелства. И че радикализмът сред мюсюлманите отдавна е превърнат в доктрина, в агресивна идеология, в политика и оръжие срещу християнския свят. Отговор на вашия въпрос дава и едно послание на аятолах Хомейни – създателят на Ислямска държава Иран през 1979 година. Ето го: „Ислямът не е религия на мира. Доброто съществува в сянката на сабята и благодарение на сабята, която отваря вратите на рая само за светите бойци“... 

Кога се появиха симптомите за предстоящата битка между цивилизациите?

- Те започват далеч в историята, но в по-нови времена симптомите на зараждащия се глобален конфликт ставаха все по-ясни още в края на миналия век. Тогава книгата на английския писател Салман Рушди - „Сатанински строфи“ - взриви мюсюлманския свят, болезнено чувствителен към всеки опит да се поставят под съмнение постулатите на Корана. Или да се принизят личността и действията на пророка Мохамед - дори когато зад нелицеприятната истина за него стоят обективни исторически факти. Крайното фетишизиране в исляма е норма и всеки, който се обяви срещу нея е „неверник“, а физическото му ликвидиране не е престъпление, то е задължение на „правоверните“. Такъв бе и смисълът на Фетвата /смъртната присъда/, издадена от иранските аятоласи срещу Салман Рушди.

По-късно Европа бе разтърсена от нови мюсюлмански бунтове, Франция и Белгия пламнаха. В някои правителствени коридори обаче така и не осмислиха тенденциите в зараждащите се опасни процеси за християнската цивилизация и обясниха нещата като социален конфликт. Но не видяха кой стои зад кулисите на бунтовете, нито отчетоха факта, че начело на вандалите не бяха по-възрастните, „традиционните“ ислямисти, а фанатизирани младежи. Които са възпитани и образовани не в медресетата на фундаменталистите в Саудитска Арабия, Ливан, Йордания или Иран, а в люлката на демокрацията – Франция. Междувременно броят на джамиите в нашия континент нараства стремително, на мюсюлманите - също, а заедно със сегашната имигрантска катастрофа заплашват самата идентичност на християнска Европа. Пак заради нечии имперски геополитически ходове в Близкия изток и Северна Африка, част от които е и т. нар. Арабска пролет, замислена в секретните лаборатории на САЩ. И заради патологичното късогледство на повечето западни държавници, затънали в схоластични прения за т. нар. човешки права, толерантност и криворазбрана демокрация.

Но и България не е изолирана от всичко това, ние също сме обект на ислямската инвазия, не е ли така?

- Разбира се, казаното по-горе се отнася и до всички български правителства, управлявали страната след криминалния преход към имитирана демокрация след 1989 година. Те ни натрапваха до втръсване инфантилния рефрен за „успешен етнически модел“ в разнебитената ни родина, която била „оазис на мира и стабилността“. И това се говори по същото време, когато турската многопосочна инвазия прониква като метастази в нашия държавен организъм и, улеснена от политическия инструмент на неоосманистите в Анкара – Движението за права и свободи, турцизира методично българите-мюсюлмани по цялото протежение на планината Родопи... Когато ислямът маркира обширни райони, джамиите стават все повече, често превърнати в законспирирани свърталища за проповядване на радикални ислямски идеологии... Когато емисарите на една дузина фундаменталистки групировки вече над двадесет години шетат неспирно и безнаказано по цялата територия на страната, промиват мозъци и създават т. нар. спящи клетки в очакване на бъдещия джихад срещу „неверниците“... Когато България все по-отчетливо се изправя пред опасността да бъде федерирана на мюсюлмански анклави и автономни области по етно-религиозен признак. А докато имунната система на държавата ни агонизираше под ударите на несекващи до днес политически противоборства за достъп до лостовете на властта, потокът от ислямски фундаменталисти у нас ставаше все по-пълноводен.

Бихте ли посочили някои от тези групировки?

- Около 30 особено опасни радикални организации действат понастоящем из целия свят. Ориентировъчно една трета от тях, маскирайки дейността си зад редица фондации, шетат свободно в България, създават структури, организират конспиративни сборища за проповядване на радикален ислям, финансират нелегални училища и дори различни форуми в София под егидата на Главното мюфтийство. Освен „Мюсюлмански братя“ /най-старата и най-добре организираната групировка, създадена още през 1928 година от египтянина Ал Бана/, по различно време гостоприемен уют у нас намериха „Ал Вакъф ал Ислями“, „Джидде Феляте ал Ислями“, „Ал Дала“, „Ехия Етурасел Ислями“, „Иршад“, „Тайба“, т. нар. Световна асамблея на младите мюсюлмани, салафитите от „Ал Уакф ал Ислями“, дълбоко засекретеният Фронт на бойците на Великия ислямски Изток /ИБДА – Ц, с централа в Турция/, „Джамаа Ислями“ /автор на кървавите атентати преди време в Мумбай и остров Бали/. Тук е и Ал Каида, която отдавна формира свои „спящи клетки“ у нас в готовност за бъдещ джихад /Свещена война срещу християните/, а преди време направи опити за създаване на тренировъчни лагери в Западните Родопи. Няколко пъти в последните 20 години страната ни е удостоена с „високото“ присъствие на Айман Зауахири, дясна ръка на Осама бин Ладен, а след смъртта му – лидер на терористичната мрежа. Един от поводите за визитата му у нас бе засекретена среща на ислямистки босове и откриването на център на Ал Каида в София... Прочее, не много отдавна Турция направи същото – създаде в българската столица офис на подривната панислямистка и пантюркистка организация „Туран“, обявен пред любопитната публика като Център за стратегически анализи. Целта на туранистите е реанимиране на Османската империя и обединяване на турско-ислямският свят /към който причисляват и България/ под скиптъра на Анкара.

Сред цялата тази компания от фундаменталисти, българофоби и врагове на християнството у нас действа и т. нар. Алианс за международна ислямска помощ, контролиран от създадената в Турция тайна структура с името „Морски фар“. Тя, заедно с т. нар. Фондация за приятелство и солидарност, оглавявана от идеолога на съвременната неоосманска доктрина и бивш министър председател Ахмед Давутоглу, създаде в България филиали с благовидните названия „Вяра“, „Милосърдие“, „Надежда“, които също финансират тайни мюсюлмански училища и строителството на джамии у нас.

Може да се предполага, че нашите специални служби имат достатъчно доказателства за това?

- Така е. Ето какво пише в секретен доклад на Държавната агенция за национална сигурност /ДАНС/: „Чрез фондацията „Вяра“ сред мюсюлманската общност се проповядва идеология, близка до „салафизма“ /ултраконсервативно течение в исляма – б. Д. А/. Един от стълбовете му е джихадизмът, възприет от почти всички мюсюлмански терористични групировки. Проникването на тази идеология сред българските мюсюлмани може да доведе до възникването на радикални нагласи, заплашващи етно-религиозния мир в страната“...

Разработката на експертите получи потвърждение и в небезизвестната съдебна сага срещу 13-те имами в Пазарджик, обвинени в проповядване на салафизъм и във връзки с радикалната организация „Ал Уакф ал Ислями“. Тяхната подривна дейност срещу държавата и Православието се финансира от Саудитска Арабия и Турция. Сред обвиняемите бяха Ахмед Муса /за когото има данни, че е участвал в трафика на бойци от „Ислямска държава“ през територията на България/ и Саид Мутлу, имам на родопския град Сърница – дълго време бастион на фундаменталистите. В същата компания е и бившият Софийски районен мюфтия Али Хайраддин, който през 2008 година бе арестуван от специалните служби за създаване на нелегална група, която проповядва постулатите на фундаментализма, т. е. джихад срещу „неверниците“. За целите си тя използваше ислямските сайтове на радикалната групировка „Мюсюлмански братя“, чийто офис в Западна Европа се намира в Кьолн. Същите сайтове използва и т. нар. Федерация на европейските дружества на турските идеалисти /пантюркистка и панислямистка организация/, в която членува и терористичната групировка „Сивите вълци“, създадена преди години в Анкара от неофашиста полк. Алпаслан Тюркеш.

Известно е, че Движението за права и свободи тогава се обяви в подкрепа на имамите…

- Протурската партия ДПС побърза да обяви делото в Пазарджик за репресия спрямо мюсюлманите. Въпреки купищата доказателства срещу имамите, събрани в 31 тома... Към лицемерния протест се присъедини и Главното мюфтийство в София, чиито бивши и настоящи шефове, от Фикри Сали до Селим Мехмед и сегашният йордано-турски възпитаник Мустафа Хаджи, явно или тайно подкрепят салафитската и уахабитската агентура у нас, поддържат контакти с представители и на други фундаменталистки групировки, включително „Мюсюлмански братя“. Селим Мехмед преди време дори поиска да се разреши у нас носенето на ислямски забрадки от жените навсякъде - в държавни и обществени учреждения, висши учебни заведения, училища. Пак той инициира провеждането на една международна мюсюлманска конференция в София под егидата на Световната ислямска лига, „ощастливена“ с височайшето присъствие на Абдула Турки – тогавашен съветник на саудитския крал и финансов спонсор на Ал Каида...

Има сигнали, че освен радикалните групировки у нас са се настанили и различни ислямски секти, чиято идеология се доближава до тази на фундаменталистите. Какъв е Вашият коментар?

- Към тази терористична кохорта в България се присъединиха и няколко ислямски секти, чийто команден център обикновено е в Турция или в отделни близкоизточни държави. Сред тях са „Ъшъкчалар“, „Ислямска защита“, „Ахмадия“, „Сюлейманджълар“, „Нурджу“. Последната заслужава особено внимание - създадена е от турчина Фехтхуллах Гюлен, известен с прозвищата Ислямският барон и Религиозният султан, когото турският президент Реджеп Ердоган обвини за организатор на опита за преврат преди време. Той притежава огромна финансова и образователна империя – банки, фондации, университети, поддържа явни и тайни ислямски училища, включително в България. Под маската на т. нар. умерен ислям прокарва целите си за създаване на Световен халифат. Последователите му се обучават в специални лагери-комуни под названието „ТАЛЕБЕ“ / подобно на „Талибан“/. Името на Гюлен се среща често в секретните доклади на МИТ /Националната разузнавателна служба на Турция/ с разследвания на тайната „Паралелна държава“, мафията, наркотрафика, групировката“Сивите вълци“, които за благовидност се превъплътиха в Движение за съюз и единодействие на патриотичните сили /ВКГБ/. Не много отдавна новоизлюпеният „халиф“ - Гюлен бе обявен от Главния мюфтия в София Мустафа Хаджи за „пратеник на Аллаха“...

Нима заплахата от инвазията на радикалния ислям не занимава политиците във водещите европейски държави?

- Тази заплаха очевидно стои встрани от разбиранията и вниманието на безотговорните политици, подвизаващи се из коридорите на властта в Западна Европа. Показа го и съзнателно провокираната от САЩ имигрантска криза, чиито последствия са последователна промяна в етно-религиозния облик на континента в полза на исляма... Твърди се, че историята се повтаря като фарс. Невинаги – тя се повтаря и като трагедия. Когато през 1453 година османците превзеха бляскавия Константинопол, като преди това направиха същото и с Балканските страни, лидерите на западните държави имаха гибелната илюзия, че злото е далеч от лъскавите им дворци. И отрезвяха едва когато османските армии застанаха пред вратите на Виена през 1683 година... Същото късогледство и днес заслепява повечето европейски политици /особен пример е германският канцлер Ангела Меркел/, които можеха поне да отгърнат страниците, написани от световноизвестната италианска журналистка Ориана Фалачи в книгата ѝ „Силата на разума“. Ето откъс от нея: „Войната, която ислямът обяви на Запада, не се води с оръжия, въпреки че 30 години синовете на Аллаха окървавяват нас и тях. Те ни избиват, за да прекършат духа ни, да ни сплашат и изнудват, да унищожат нашите мечти и постижения. Как да разчитаме на Европа, превърнала се в Еврабия, която се продава на врага като блудница. Нашето примирение и предателство – поради страх или леност, е противоположно на разума... Днес Троя гори в Европа“...

Книгата на Ориана Фалачи бе своеобразно ехо и на онова, което се случи през 1993 година в турския град Сивас. Фундаменталисти опожариха хотел „Мадъмак“ и в пламъците му изгоряха живи 35 човека – част от цвета на турската интелигенция. Архивите пазят гневната, знаменателна реч по този повод на големия писател Азис Несин пред състав на Главната прокуратура в Анкара: „Средновековното ислямско варварство, казва той, не е нито първото, нито ще бъде последното му проявление. Това гниещо тресавище произвежда диви същества с бради и чалми, които крещяха в изстъпление пред горящия хотел: „Искаме Шариат!“ и „Съд за неверниците!“ Шариатът навсякъде е един и същ, еднакви са неговите правила за рязане на ръце, езици и убиване на невярната съпруга с камъни. Това са догми, извлечени от Корана и всякакви обещания за „смекчаване, хуманизиране и демократизиране“ на исляма са глупости и неприложими басни... Гледам на бъдещето със страх и съжаление. Опасността хлопа на вратите ни и говори на висок глас: „Аз съм Шариатът, идвам, бъдете готови!...“

Страхувам се, че отрезвяването за тази истина може да дойде безнадеждно късно и разумът отново да се окаже заложник на патологично късогледство. И на басните за криворазбран мултикултурализъм, зад които стоят конюнктурна геополитика и нарастващата заплаха за християнската цивилизация.

 mkjh

 

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n