Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Мъжете са по-уязвими от коронавируса, отколкото жените

oufgГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Вече е създаден прототип на българската ваксина срещу Covid-19. Това е добрата вест от последните часове. Втората ковид-новина е свързана с обстоятелството, че мъжете боледуват по-тежко от жените. Това обявиха имунологът проф. Aндрей Чорбанов от БАН и д-р Александър Симидчиев пред медиите. „PCR-изследването може да улови инфекцията, когато има и когато няма симптоми, докато антигенният

тест може да установи наличието на коронавирус в организма само, ако вече имаме симптоми. Антигенният тест е бърз и по-евтин, но PCR-ът е по-надежден“, обяснява проф. Чорбанов.

Друга добра новина е, че колкото повече мутира вирусът, толкова по-малка е смъртността, но пък повече хора се заразяват. „В нашата страна явно нещо не е както трябва, щом имаме толкова висока смъртност“, подчерта имунологът от БАН. „По отношение на имунитета, мъжете сме по-слабият пол. Мъжете боледуват по-тежко от вирусни заболявания“, каза той.

„Това, което е необходимо, е по-добра комуникация и превантивно обучение на населението. Целта не е да сплашим хората, а да ги научим, защото когато разбират, те са склонни да слушат. Трябва да им се говори като на възрастни, разумни хора“, поясни д-р Симидчиев.

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n