Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Генерал Решетников подготвя почвата за възцаряването на Романови

fgfgfgdfddfГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Съдебното преследване на бившите руски президенти и членовете на техните семейства в бъдеще ще се усложни значително с помощта на закон. Същото се отнася и до задържания, арести, претърсвания, разпити и лични обиски на бившите държавни ръководители. Съответният законопроект, изготвен от сенатора Андрей Клишас и ръководителя на Комисията по конституционно законодателство

в Държавната дума Павел Крашенинников, беше внесен в Долната камара на парламента на 5. ноември 2020 година. Всъщност, подобен Закон за защитата на бившите президенти от съдебно преследване съществува в Русия от 2001 година.

Експертът по конституционно право и доктор на юридическите науки Елена Лукянова припомня, че според сега действащия закон бившите президенти на Русия не могат да бъдат привличани под съдебна отговорност за действия по време на техния президентски мандат. „Новият закон е с по-широк обхват и включва имунитет срещу съдебно преследване също и след края на президентския мандат“, разяснява тя. Според Лукянова, новият законопроект говори за това, че е започнал процесът по предаването на властта, което означава, че президентските правомощия ще бъдат прекратени по-рано, отколкото е предвидено в конституцията. Между другото, Кремъл опроверга твърденията на британския таблоид „Сън“, че руският президент Владимир Путин страда от болестта на Паркинсон и може би се готви да се оттегли в началото на следващата година.

Кой ще е следващият водач на Русия?

По проблема не само се мисли от известно време, но и се работи съвсем конкретно. Руски мозъчен тръст крои планове за възстановяването на Монархическата институция във федерацията. Той се оглавява от топ-разведчика от близкото минало ген.-лейтенант Леонид Решетников. В свои изявления генералът говори, че страната му е опитала комунизъм и либерализъм, но те са се провалили, защото не били пътищата на руския народ. Според него, хилядолетната идеология, която изповядва Русия се състои в три думи „за вярата, за царя и за родината“.

Леонид Решетников понастоящем е зам.-председател на Обществото за развитие на руското историческо просвещение "Двуглав орел", създадено през 2016 година. Това е промонархическо движение, близко до руския президент Владимир Путин, което иска възстановяване на руската монархия и руските традиции.

Очевидно, Русия скоро ще има истински Цар, със „синя“ кръв. За това предупреждават и атонски монаси, преживели свръхестествени събития: „На 1 ноември 2014 година слязох на пристана на манастира Дохиар и там забелязах един дядо - такъв един чистичък, бодър, очите му светли и ясни. Беше облечен в черни панталони, черна риза с дълги ръкави, с монашеска скуфия на главата, със сива брада…“

Старецът заговорил: „Вас, руснаците, тук на Света гора Божията Майка много ви обича, затова няма нужда да напускаш манастира и Атон. Скоро ще има голяма война и в Русия ще дойде Цар, той ще ви повика тогава, защото ще сте му нужни. Ти разбираш ли, че ще има Цар?”

Когато монахът се прибрал в манастира, обърнал внимание на една старинна икона на св. Николай: „На иконата беше абсолютно същият „дядо”, с когото разговарях преди малко! Разликата беше, че св. Николай на иконата бе изобразен с архиерейски одежди...”

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n