Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Да видим дали руският гняв няма да опърли и азерските ментори от Турция

ijhgfdГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Руски военен хеликоптер Ми-24 е бил свален днес с преносим зенитно-ракетен комплекс над Армения близо до границата с Азербайджан, за това съобщиха от руското министерство на отбраната. „На 9. ноември около 17:30 часа московско време, при ескортиране на конвой от 102-ра руска военна база през територията на Република Армения във въздушното пространство близо до арменското селище Йерах,

близо до границата на Нахичеванската автономна република (Република Азербайджан), руският хеликоптер Ми-24 беше подложен на огън от земята с ПЗРК. Двама членове на екипажа бяха убити, един е евакуиран със средни наранявания“. Министерството на отбраната на Армения ще представи убитите руски пилоти за награда. Според ведомството, пилотите са загинали при изпълнение на съюзническите задължения на Русия да бъде гарантирана сигурността на Армения.

Азербайджан побърза да признае, че е свалил руски военен хеликоптер на границата си с Армения и се извини. „Азербайджанската страна се извинява на руската страна във връзка с този трагичен инцидент“, се казва в изявление на външното министерство, като се добавя, че нападението не било насочено срещу Москва. Сега остава да изчакаме реакцията на Кремъл. И да видим дали руският гняв няма да опърли и азерските ментори от Турция. Защото само слепите и глухите може би все още не са разбрали, че именно Ердоган насърчи азерите да започнат поредната война за Карабах.

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n