Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Старозагорецът се прочу и в Скопие като защитник на „македонското малцинство“ у нас

gsdvr

ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Специализираната прокуратура привлече отново към наказателна отговорност Михаил Михайлов от Стара Загора за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Михайлов е обвинен за това, че на 7. септември 2020 г. на неустановено място в Стара Загора уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и

същия ден го публикувал в интернет пространството. По тези обвинения с прокурорско постановление му е наложено задържане за срок до 72 часа. Междувременно, на 1. ноември 2020 г. в социалните мрежи се е появил нов видеоклип, на който се вижда как Михаил Михайлов уринира върху българския трибагреник - този път на 60-ина метра от оградата на органите на специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ 90 в столицата. Предстои материалите по този случай на поругаване на българския флаг да бъдат присъединени към вече образуваното досъдебно производство.

Днес, 10. ноември, обвиняемият е задържан от органите на МВР и предстои да му бъдат предявени новите обвинения. За първи път Михайлов бе обвинен за същите престъпления през 2018 г., а впоследствие и осъден (на 18 юли 2019 г.) от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Съдебно-психиатрична експертиза по тогавашното дело доказа, че обвиняемият не страда от психическо разстройство, осъзнава действията и постъпките си и може да носи наказателна отговорност.

Но това не е всичко, Мишо се прочу и във Вардарско със своите пикливи подвизи, заявявайки пред камера, че ще уринира върху българското знаме в знак на протест срещу българската политика спрямо Северна Македония и непризнаването на македонско и други малцинства от българските власти. Както се очертава, обаче, на новоизлюпения македонски национален херой ще му се наложи скоро да пикае в кофа – в затворническата килия. А новата присъда ще се кумулира с предишната условна присъда.

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n