Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Чрез наркотици, електрошокове и насилие хиляди хора са били програмирани да шпионират и да убиват

kfkfjgГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Проект МК-УЛТРА (на английски: Project MK-ULTRA), наричан още Програма на ЦРУ за контрол на съзнанието е кодово име, дадено на незаконна програма за експерименти върху хора, проектирана и предприета от Централното разузнавателно управление на САЩ. Целта им е идентифицирането и разработката на лекарства и процедури, които да бъдат използвани при разпити и мъчения, като този

контрол на съзнанието да отслаби индивида и го принуди да направи самопризнания или да извършва оперативна дейност, в някои случаи без да бъде наясно с това. Организиран чрез Отдела за научно разузнаване към ЦРУ, проектът координира дейността си с Отдела за специални операции към Химическия корпус на американската армия. МК-УЛТРА използва редица методологии, манипулиращи менталното състояние и променящи мозъчните функции, в това число тайно даване на незаконни наркотици (особено ЛСД) и други химикали, хипноза, сензорна депривация, изолация, вербално и сексуално насилие, както и различни варианти на мъчения. В поне няколко подпроекта – 102, 103, 117 и 122 - експериментите са провеждани с деца. МК-УЛТРА е ангажиран „с дейност по проучване и разработка на химически, биологически и радиологични материали, възможни за употреба в секретни операции, за да контролира човешкото поведение“. Програмата се състои от около 149 подпроекта, които Агенцията сключва с редица университети, научноизследователски фондации и подобни институции. Участват също и поне 185 частни изследователи. Тъй като Агенцията финансира МК-УЛТРА индиректно, много от тях не били наясно, че имат работа с нея.

За пръв път около проекта се вдига шум от Църковния комитет на американския Конгрес и Комисията на Джералд Форд, разследващи дейността на ЦРУ на територията на САЩ. Изследователските усилия са възпрепятствани от факта, че през 1973 г. директорът на ЦРУ Ричард Хелмс нарежда унищожението на цялата картотекирана документация към МК-УЛТРА. Разследването на Църковния комитет и Комисията Рокфелер разчита на клетвени показания на преки участници и относително малък брой документи, които са оцелели след неговата заповед. През 1977 г. Законът за свобода на информацията изисква разкриването на 20 000 тайни документа, свързани с МК-УЛТРА, които по-късно същата година водят до изслушвания в американския Сенат. Част от оцелялата информация относно проекта е разсекретена официално през юли 2001 година.

Ето един откъс от „Анонимните“:

 

Докладна записка на Джон Смит,

отговорник за програма МК-УЛТРА,

ЦРУ, 15 август 1969 г.

Относно: Реактивиране на спящия агент Чарлз Уилис Менсън, роден в Синсинати (Охайо) на 12 ноември 1934 г.

Предистория

Чарлз Уилис Менсън, дребен престъпник рецидивист, е преминал през процедура на ментално въздействие от тип МК-УЛТРА в училището за момчета в Плейнфилд (Индиана), където е бил въдворен за три години, от тринайсет до шестнайсетгодишна възраст. Подложен е на пълно програмиране, съпроводено с мъчения и сексуално насилие, за да бъде превърнат в Манджурски кандидат. Субектът се оказа много податлив и успяхме да внедрим в него процес на дисоциация, подтикващ го да се идентифицира с архетипни същности като Исус Христос, Адолф Хитлер или Сатаната.

…През 1964 г., тъй като субектът показа интерес към музиката на една нова британска поп група, в неговата програма МК-УЛТРА бяха въведени хипнотични превключватели, подбрани сред текстовете на песните на тази група, за които субектът беше убеден, че са предназначени единствено за него.

След окончателното му освобождаване на 21 март 1967 г. субектът се установи в едно ранчо, разположено в Долината на смъртта, в околностите на Лос Анжелос, заедно с група от трийсетина последователи, които нарича свое „Семейство”. То се състои предимно от маргинали, замесени в разпространение на дрога и проституция..

Операция Хелтър Скелтър

За да противодейства на растящото влияние на движението „Черна власт“ и на лидерите на бунтарското движение на черните американци, ЦРУ реши да създаде достатъчно зрелищно събитие, което да отклони вниманието на общественото мнение като използва вече достатъчно изпитания метод на false flag.

Това събитие беше наречено „Операция Хелтър Скелтър”.

Субектът Менсън получи хипнотични насоки от нашите служби като спящата му памет беше събудена чрез превключвателите, включени в песните на горепосочената поп група, за които субектът смяташе, че са разбираеми единствено за него.

Тези хипнотични насоки убедиха субекта, че трябва да изпълни свещена мисия, състояща се в това да убие богати представители на висшето общество в Бел Еър или Бевърли Хилс и после да инсценира сатанински ритуал с кърваво жертвоприношение.

Фактът, че операция Хелтър Скелтър бе изпълнена от хипита, ще помогне също да дискредитираме окончателно това движение, чиито вярвания са противоположни на истинските американски ценности.

Така операция Хелтър Скелтър трябваше да ни позволи да се отървем едновременно от Черна власт и хипитата.

Резултат

Операция Хелтър Скелтър беше проведена под ръководството на спящия агент Чарлз Уилис Менсън във вилата, принадлежаща на режисьора Роман Полански, разположена на 10050 Сиело Драйв, Лос Анжелос, през нощта на 8 срещу 9 август 1969 г. и в една съседна вила след четиресет и осем часа. Бяха открит пет трупа в първата вила и два – във втората.

Сред жертвите на Сиело Драйв са Войчех Фриковски, артист и писател от полски произход, приятел на Полански, Абигейл Фолгър, дъщеря на милионер, търговец на кафе, Шарън Тейт, актриса и съпруга на Полански, очакваща дете от него, Джей Себринг, бивш член на Църквата на сциентологията и световноизвестен стилист, бивш годеник на Шарън Тейт, и Стив Парънт, осемнайсетгодишен младеж, приятел на пазача на вилата Уилям Гаретсън, на деветнайсет години – който отсъства онази вечер. Роман Полански се намира в Лондон по професионални причини и така избягва убийствата.

В съседната вила откриват два дни по-късно още две тела, сполетени от същата съдба като Шарън Тейт и нейните приятели. Това са съпрузите Ла Бианка, собственици на верига супермаркети. Те са жестоко намушкани, а с кръвта им убийците са написали по стените ругатни, както и думите „Хелтър Скелтър”. На гърдите на Лено Ла Бианка с вилица за месо са издълбани трите букви war (война). Съпругата му Розмари е бивша последователка на Църквата на сциентологията, също като Джей Себринг.

Извършители на тези убийства са три жени – Кейти Кренуинкъл, Сюзън Дениз Аткинс и Линда Касабян – и един мъж, Текс Уотсън, и четиримата членове на Семейството на Чарлз Менсън, обитаващо ранчото Спан Муви на петдесетина километра от Лос Анжелос, насред пустинята в Долината на смъртта.

Утре, на 16 август 1969 г., ще пристъпим към задържането на агента Чарлз Менсън.  

 

 

 

   

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n