Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

„Фригидна кучка“ е същия оксиморон като „дървено желязо“

ididkkkeraГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Фригидна кучка“* е същият оксиморон, безсмислица като „дървено желязо“. Изцепката на Зоран Иванов, който е председател на надзорния съвет на държавната Македонска информационна агенция (МИА), свидетелства не толкова за език на омразата, колкото за бедна филологическа култура. Което е обидно за един журналист, и то на такава висока позиция... Ако се замислим - оксиморонно е и името на този

държавен чиновник: Зоран е сръбско, а Иванов – българско. Когато смесиш два вида се получава мелез. Например, като кръстосаш кон с магаре, се ражда муле. То върши работа, но не може да има потомство. Ето, точно там е и драмата на Македонизма. Духовните мулета не могат да дадат потомство.

Македонистите са сравними с шизофреник, който отказва да си пие хапчетата. Защото като Наполеон /в случая като Александър Македонски/ се чувствал екстра! Ветото на България е сравнимо с настойчивото напомняне от страна на санитаря - пациентът да си изпие хаповете. Така има голяма вероятност болестното разстройство да бъде овладяно и една сутрин човекът да се събуди с някакво непознато чувство. Леко ще му бъде тъжно за загубените братовчеди – хунзите. Но пък в сърцето му ще пропълзи непозната топлинка, откривайки родните си братя – макар и с „татарската“ кръв на славните ни дядовци Кубер и Аспарух…

Всъщност, оксимороните не винаги звучат тъпо и безсмислено. Как ви се струва рус японец да пее българска песен на македонска сватба – и всички да са щастливи?!

 

-----------------------------

Клипът е заснет на сватба в Македония, където японците от групата „Пирамидос бенд“ са били на турне. Ако не ги познавате поименно – това са: Родехихи Цучислава, вокал и китара; Йоичи Огидо, кларинет; Тору Хаяши, бас китара; Такаяки Краси Курашима, ударни инструменти.

*Зоран Заев се зарече да уволни Зоран Иванов, който нарече външния министър на България Екатерина Захариева и бившия гръцки министър Дора Бакояни „фригидни кучки“.

 

   

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n