Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Наближават Последните времена, предсказани от пророците и Откровението

dfghГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

/продължение/  Неотдавна медии, близки до ортодоксалните еврейски центрове, оповестиха за изпълнението на едно важно вехтозаветно прoрoчecтвo. В Изрaeл ce е рoдило първoтo чeрвeнo жeнcкo тeлe зa пocлeднитe двe хилядoлeтия. Заслугата за това отново е на Храмовия институт, който от седем години работи по прoгрaмa зa селектирането нa чeрвeнa юницa в Изрaeл. За целта учените се опитваха

дa cъздaдaт cъвършeнaтa чeрвeнa крaвa, изпoлзвaйки импoртирaни eмбриoни oт чeрвeни aнгуc крaви.

Инcтитутът на Храма излезе със специално изявление, в което се кaзвa, чe чeрвeнoтo жeнcкo тeлe „нocи oбeщaниeтo, чe библeйcкaтa чиcтoтa ce e върнaлa в cвeтa“. Рaждaнeтo и жeртвaтa нa чeрвeнa нa цвят крaвa е дългоочаквания знак свише за пocтрoявaнeтo нa новия Соломонов хрaм. Изрaeлcки мeдии съобщават, чe рeдицa рaвини ca пoceтили чeрвeнoтo тeлe и ca пoтвърдили, чe тo e пeрфeктнo, зa дa бъдe изпълнeнo прoрoчecтвoтo. Въпреки това, са се намерили и критици, които са открили недостатъци у младото животно и то е било „диcквaлифицирaнo“.

Разбира се, вече са се родили още червени телета. Равинът Азария Ариел, който ръководи усилията на Института на Храма в тази насока, обяснява замисъла: „Наредбата за червената юница е описана в старозаветната книга Числа, глава 19. Пречистващата сила на пепелта от червена юница притежава способността да преодолее духовната нечистота. По този начин Коханим (храмовите свещеници) днес биха могли да постигнат най-високото ниво на духовна чистота, давайки им възможност да възобновят работата си в Светия храм…“

За съжаление, след обстойната проверка на равин Азария на двете телета, родени в първите месеци на миналата година, са били открити няколко косъма, които не са достатъчно червени, както се изисква от Халача (еврейския закон). Проверката и дисквалифицирането на кандидатите е станало през август… Но нека загърбим проблемите на червените юници, за да си отговорим на отколешния въпрос:

Кой е Антихристът и кога да го очакваме?

На хората с духовно устроение отдавна им е ясно, че живеем в Последните времена. За антихриста светите отци са единодушни – той ще бъде определен човек, а не отвлечено понятие и ще се яви преди Второто пришествие на Христос. Този фалшив месия най-вероятно ще бъде евреин от Дановото коляно. Св. Иоан Дамаскин счита, че той ще се роди от безбрачно съжителство, „ще бъде възпитаван тайно, след което ще се надигне, разбунтува и възцари”.

Антихристът ще иска във всичко да се уподоби на Христос. Като Него и той ще има свой предтеча – личност, наречена в Откровението „лъжепророк”, който чрез вълшебство и измама ще направи всичко за прелъстяването на хората, за да приемат Антихриста за Бог. Така например и предтечата ще умее да сваля огън от небето с помощта на сатана. И само верните християни няма да се подлъжат от тези измамни чудеса.

Но кога Антихристът ще излезе на световната сцена?

Както вече „Гласът на България“ писа, секретните планове на „дълбоката държава“ предвиждат Русия да разгроми турската държава, според проекта „Йерусалимско кралство“. После се очаква Китай да отнеме от руснаците целия Сибир. Има пророчества на атонски благодатни старци, че след войната с турците руските войски ще продължат на юг из Близкия изток. Накрая ще се спрат около Иерусалим. Тогава американците и целият Запад ще поставят ултиматум на руснаците в срок от шест месеца да се изтеглят от Светите земи. Москва ще прояви упорство и така ще се стигне до библейския Армагедон. Към Израел ще се отправи и 200-милионна китайска армия… „Броят на конните войски беше двеста милиона; и чух броя им“, пише св. Иоан Богослов в своята книга „Откровение“, с която завършва Библията.

Това ще бъде началото на Третата световна война. Ядрени ракети няма да се взривяват само над един от континентите. „В края на времената, на мястото на Санкт-Петербург ще е море. Москва отчасти ще пропадне след експлозиите, там има множество кухини под земята. А всички жени, които сега носят панталони ще бъдат мобилизирани във войската и малко от тях ще се върнат живи. Ще се стигне дотам, че ще вземат за войници и 14-годишни момчета…“ Така пророчества известната руска старица схимонахиня Нила пред поклонници. Св. Лаврентий пък предупреждава, че близо 5 милиона от руските солдати ще загинат тогава. Тези мъже ще заслужат смъртта си затова, че са имали лошия навик да сквернословят, да псуват.

Очаква се след войната да оцелеят само 7 % от земното население…

След тази ужасна война, за която предупреждават пророците, ще останат съвсем малко хора и тогава ще започнат да викат: “Да изберем един цар”. И ще изберат цар, който ще бъде роден от блудна дева от дванайсето коляно след прелюбодеянието, от царски род, и той ще бъде красив за нечестивците, а благочестивите ще го видят ужасен. Когато в царска мантия ще се вози на колесница и стигне до градината, ще слезе и ще тръгне на разходка, размишлявайки как да изгражда своето царство; изведнъж бездната ще се отвори, ще се появи вода и от водата като че ли някой ще излезе и ще му се стори, че някой стои зад него. Той ще се обърне, ще види страшно чудовище и ще отвори уста да извика от уплаха. В този момент в него ще се всели Луцифер и оттогава той ще стане антихрист...

Иерусалим трябва да стане столица на света

И ще седне антихристът на престол в Третия храм и ще поиска да му се поклонят като на Бог. Три години и половина той ще управлява, прикривайки истинския си лик. Но ще бъде обучен на всички сатанински хитрости и ще извършва лъжливи знамения. Ще го слуша и вижда целият свят едновременно /по телевизията/; а който го гледа и слуша неговите богохулни речи, неговите обещания за всички земни блага, ще се прелъсти и ще отиде да го посрещне с поклонение. Антихристът ще щампова с печати хората си; а печатите ще са такива, че веднага ще се вижда дали човек ги е приел или не.

Тогава ще започнат последните гонения срещу християните, които се откажат от печата на сатаната; настъпва царството на лъжата и злото.

„Започнат ли гоненията на вярващите, бързайте да заминете с първия поток от заминаващи на заточение, хващайте се за колелата на влаковите композиции, но не оставайте. Тези, които първи заминат, ще се спасят. Вие всичко ще видите с очите си, вашето поколение ще посрещне идването на антихриста.“ – това предупреждавала вярващите схимонахиня Нила, починала през 1999 година.

Три години и половина ще продължи това страшно време. Християнинът нищо няма да може нито да купи, нито да продаде, но Господ ще помага и ще храни своите последователи...

По това време на земята ще бъдат върнати от небето древните праведници Енох и Илия, за да свидетелстват за Истината и да разобличат антихриста. Те ще проповядват хиляда двеста и шейсет дни, тоест три години и половина. Много от евреите ще повярват на тяхното свидетелство и ще станат християни; така ще се изпълни библейското пророчество, че “бащите ще се обърнат към вярата на синовете”. Но антихристът ще убие двамата праведници; след три дни те ще възкръснат и ще се възнесат на небето, подобно на Христос.

И все пак, как ще свърши всичко?

Според писаното от светите отци, когато изтекат трите години и половина на неприкритото тиранично управление на антихриста, тогава в небесата, върху облаци ще се появи самият Христос. В този миг мъртвите ще възкръснат и заедно с живите ще бъдат вдигнати на облаци, за да посрещнат в небето Спасителя.

И после ще бъде Страшният съд.

“И видях голям бял престол и Седналия на него, от Чието лице побягна земята и небето, и за тях се място не намери. - пише в Откровението си св. Иоан Богослов. - След това видях мъртвите, малки и големи, да стоят пред Бога; отвориха се книги, отвори се и друга книга - Книгата на живота... И който не бе записан в Книгата на живота, биде хвърлен в огненото езеро. И видях ново небе и нова земя...“

/следва/

dfj

   

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n