Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Актрисата Мария Бакалова направи големия си удар с роля в комедията „Борат 2“

gjhcГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Голямо признание за българската актьорска школа – 24-годишната Мария Бакалова бе номинирана в категорията „Най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл“ на американските награди "Златен глобус". Българското момиче е в компанията на легендата Мишел Пфайфър, на Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк. Тя е и първата българка, номинирана за легендарната награда. Бакалова

заслужи престижната номинация с превъплъщението си в образа на Тутар - дъщерята на главния герой във филма "Борат 2". Филмът също така бе номиниран за най-добра комедия на годината, а Саша Барън Коен получи номинация за най-добър актьор.

Мария Бакалова е родена на 4. юни 1996 г. в Бургас. Завършила е Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“. Но вместо музиката избира за своя професия актьорското майсторство – приета е в НАТФИЗ и учи в класа на големия театрален режисьор проф. Иван Добчев. Младата актриса участва в няколко филма преди големия си успех с „Борат 2”. Сред тях са българските „Трансгресия”, „XII a” и „Бащата”. Тя играе и една от главните роли в новата българска комедия "Като за последно". Снимала се е и в няколко епизода на уеб сериала „Типично”. За ролята си във филма "Трансгресия" тя печели наградата за най-добра актриса на фестивала в Торонто през 2018.

Наскоро Мария стана лице на модната марка "Dior". Американското списание "Vogue", което разпространи новината, описва Бакалова като новия завладяващ талант на Холивуд.

Тази година церемонията на 78-мите награди "Златен глобус" ще се състои на 28. февруари. Да пожелаем пълен успех на чаровното и талантливо българско момиче!

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n