Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Германия е готова да си затвори очите за издевателството над Навални, в името на „Северен поток 2“

ideГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Европейският парламент призова строителството на газопровода „Северен поток 2“ да бъде спряно след ареста на Алексей Навални. Но официален Берлин показа, че за него правата на човека са на второ място след финансовия интерес. „Германия подкрепя газопровода „Северен поток 2“ и не смята, че изграждането му трябва да бъде обвързвано с ареста и присъдата на руския опозиционер Алексей

Навални.“ Това каза германският министър на икономиката Петер Алтмайер в интервю. Два дни по-рано на същата позиция застана и канцлерката Ангела Меркел.

„Северен поток“ е проект на руската държавна компания „Газпром“. Той ще може да доставя до 100 милиарда куб. метра руски природен газ в Германия годишно, когато бъде завършен. Остава да бъдат положени около 150 км тръби в германски и датски териториални води, но компаниите, участващи в строителството на газопровода, бяха подложени на санкции от САЩ през декември 2019. Вашингтон смята, че „Северен поток 2“ ще доведе до зависимост на Европа от руския газ. Полша, Украйна и балтийските държави също са против полагането на газопровода.

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n