Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Знаменитият природен феномен ще грейне в бяло, зелено, червено

teГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Ниагарският водопад става български за 15 минути - той ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник по повод Националния празник на България – 3. март. Инициативата този забележителен природен феномен да грейне в бяло, зелено и червено е единствена по рода си до днес и ознаменува важен юбилей от навършването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада.

Организатор на събитието е генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада, съобщиха от МВнР.

Светлинното шоу на 3. март ще може да се наблюдава между 22:00 и 22:15 часа канадско време (05:00 – 05:15 часа в България) както от канадския бряг, така и от американския. То може да бъде проследено и на живо във Фейсбук страницата на генералното ни консулство в Торонто – https://www.facebook.com/TorontoBulgaria/

Заради въведените противоепидемични мерки от страна на властите, организаторите призовават българските граждани на място да останат по домовете си и да проследят събитието онлайн.

Македонските националисти примряха от завист и веднага публикуваха в отговор следната марсианска снимка, направена според тях вчера от спускаемия апарат на НАСА:

dgh

 

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n