Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В Бавария решиха ислямското вероучение да стане официален предмет в училищата

euГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Каква ирония на съдбата! Страната, която се бореше с всички средства за „чиста раса“, днес е може би най-шареното гъмжило от нации, народности и раси. В земята, където горяха евреи, днес може да влезеш в затвора заради разказан еврейски виц. Там, където избиваха психично болните, хомосексуалистите, циганите и всички „непълноценни“, днес е различно: в Берлин гъмжи от гейове, даже

кметът им е хомосексуалист; циганите са на всеки ъгъл и заработват както могат – било с просия, било с бачкане или проституция; а канцлерката им посрещна с целувки милиони псевдо-бежанци от Близкия и Средния Изток, с надеждата, че ѝ идва на крака евтина работна ръка. Но не позна – арабите пристигнаха не да работят, а да цицат от вимето на немската социална система, тоест от данъкоплатците. А колко сред тях са прикрити джихадисти – времето ще покаже... И още една новина, която може да ошашави читателя - властите в Бавария решиха ислямското вероучение да стане официален предмет в училищата! От следващата учебна година предметът ще се предлага в около 350 училища в провинцията. Тази седмица властите в южната германска провинция решиха да преобразуват пробното преподаване на уроци по ислям в официален учебен предмет.

160 000 мюсюлмански деца в баварските училища

Изучаването на ислямско вероучение вместо досегашните уроци по религия и етика ще се превърне в алтернатива основно за ученици, които изповядват исляма. В Бавария броят на мюсюлманските деца в училищата възлиза на около 160 000. Основната цел на новия официален предмет е учениците в държавните училища да получат основополагащи знания, които да са “в духа на ценностната система на германския Основен закон и на баварската конституция”.

Въвеждането на новия предмет има дългогодишна история. В началото на учениците се предлагаха часове по ислям на турски език, впоследствие уроците се преподаваха на немски. Пилотната програма за изучаване на ислямско вероучение стартира през 2009 година, като оттогава предлагането ѝ постоянно се разширява - най-вече в гъсто населените райони в провинцията.

 

   

   

 

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n