Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Задържаха предполагаеми руски шпиони у нас за изнасяне на секретна държавна информация

bonГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Някoлкo души ca били зaдържaни пo oбвинeния зa руcки шпиoни в Бългaрия. Тoвa e вoдeщaтa нoвинaтa нa ТACC днес. Руски шпиони са били арестувани у нас при акция на ДАНС и МВР, тази информация изтече и в българското медийно пространство. Достоверен източник, пожелал да остане анонимен, уточнява, че задържаните не са руснаци. От прокуратурата и МВР до момента обаче няма потвърждение. Акцията на ДАНС продължила през целия ден на територията на София. До момента все още не е ясно колко точно са арестуваните. Обискирани са няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник, съобщи БНТ.

Мащабната акция на ВКП, ДАНС и МВР е срещу изнасянето на секретна държавна информация. Според разследващите, атакувана е група от хора, за които се предполага, че са предавали тайни данни към чужда държава, вероятно Русия. Част от разследваните са действащи български държавни служители, които са имали достъп до секретна информация, важна за страната ни. Единият от задържаните е арестуван при масирана проверка на автомобилите, напускащи София по магистралата за Пловдив.

Руският общественик Константин Косачев коментира, че България очевидно е „назначена“ от своите покровители в НАТО в ролята на рупор за тезата за руската заплаха.

А иначе, играта продължава. Ако си спомняте, едно време всички момчурляци искаха да са „партизани“, никой не искаше да е от „фашистите“. Днес всички искат да са джеймсбондовци, но все пак някой трябва да го играе и „руски шпионин“. Да припомним, че основният руски „агент“ Малинов, който преди време получи орден лично от ръцете на Путин, днес е на свобода и даже е кандидат за депутат. Така че, политическото шоу продължава. Очаквайте ареста на главния шпионин в навечерието на 4. април!

 

fte

 

 

   

   

 

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n