Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Бойко извади в Парламента анализ на неподписания договор с Газпром

putПетър МАРЧЕВ

„Българското правителство не е променяло позицията си по отношение на проекта „Южен поток” – ние подкрепяме неговата реализация, но само при спазване на европейските правила. Миналият понеделник президентът Путин обяви спирането на проекта и ние бяхме уведомени за това решение чрез медиите. И до днес официална позиция на руската страна няма.” С тези думи започна изказването си в Парламента днес Бойко Борисов, посветено на шумотевицата за загубите на България от стопирането на проекта „Южен поток”.

„Експертите ми докладваха, че не фигурира и не е подписан дългосрочен газотранспортен договор. Към момента няма и завършен финансов модел по проекта. „ – обобщи премиерът.

С две думи – неподписаният проекто-договор предвижда печалба за българската страна, но колкото да може за 25 години да върне дълга си към «Газпром» и така да стане собственик на 540-километровото трасе от газопровода на наша територия. След този период се предвижда нулева печалба за експлоатацията на газопровода.

Коментарът остава за вас!

Ако искате, нека си припомним и кой плака най-много на гроба на „ЮП”. Аз специално много се разстроих и загубих съня си, вследствие оплакваческите шедьоври на Жорето Първанов...

 

----

Кучешката преданост на БГ към Русия – приказка без край, или иде краят на приказката?

  

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

webstarmax