Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Вече са ясни имената на парламентарните групи

qfeГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Класацията за най-продавана книга през последните няколко седмици се оглавява от наръчника „Как да станем депутати“. Съветите са много и най-разнообразни, но най-важните са такива – обещавайте! Защото няма нищо по-евтино от предизборните обещания. Можете да обещаете всичко, което вашата развинтена фантазия изобрети – легализиране на проституцията, марихуаната и крадените пари;

безплатни сексуални услуги за най-уязвимите социални групи: пенсионери, студенти и социалнослаби; превръщане на България в бяла държава; изстрелване на българска космическа сонда до Луната; класиране на националния отбор по футбол за финалите на Мундиала. И не забравяйте да слагате някакъв срок, обикновено по-кратък, защото никой няма търпение да чака вечно – например 365 или 100 дни. Това работи!

Но, ако въображението ви е по-бедно, това също не е проблем да станете депутати. Важното е да имате желание. Просто си създайте своя партия и я назовете с някакво заклинателно име, от което да личи вашата воля за действие, например „Ти шъ ми кажеш!“ Това е достатъчно, нямате нужда от програмна платформа и други традиционни предизборни финтифлюшки. Условието е да мълчите като египетски сфинкс. Това действа изключително предизвикателно върху избирателя, който си казва: „Ей това е моят човек – не говори, значи ще действа!“

Но най-сигурният път към Парламента и големите далавери е друг: значи, отивате до близкия супер и пазарите няколко кашона яйца и домати; събирате дузина по-кресливи съседки и започвате да обстрелвате „Дондуков“ 1. Това действа безотказно!

И още една парламентарна новина – вече са ясни имената на новите парламентарни групи в 45-ото Народно събрание:

ПГ „50 %“

ПГ „Искаш ли да правим на-на-най-на?!“

ПГ „6-те ястребинчета“ /или "Петимата от РМС"/

ПГ „Интереса клати феса“

ПГ „Костовисти от 7-я ден“

ПГ „Яйца и домати“

 

----------------------

Бел. ред. На редакционния мейл се приемат предложения и за други, още по-красноречиви имена на парламентарните групи! Припомняме, че митичните 6 ястребинчета всъщност са разстреляни от партизани, тъй като децата разкрили землянката им; след 9. септември комунистическата пропагандна машина съчинява чудовищната фалшификация, като прехвърля вината за тяхната смърт на "монархо-фашистите".

 

 

 

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n