Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

ДАНС пресече канал за трафик на антики в Сливен

futГБ

Досъдебно производство е образувано от „Криминална полиция“ във връзка с дейността на група футболисти, занимаващи се манипулиране на спортни събития. Разследването се води под ръководството и контрола на Специализираната прокуратура.
Специализираната полицейска операция за събиране и запазване на доказателства на територията на цялата страна е започнала на 9 декември. Разпитани са множество свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания в  шест града в страната. Намерени и иззети са вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност.Към момента за срок до 24 часа са задържани деветима души, за които може да се предположи, че са съпричастни към дейността на групата.
И още - на територията на община Сливен е проведена специализирана операция на ДАНС за пресичане на трафик на културно-исторически ценности. Претърсен е частен имот, в който са намерени и иззети старинни огнестрелни и хладни оръжия, монети, старинен римски медальон, парчета керамика от антични съдове, метал-детектори и други вещи и предмети, относими към предмета на престъплението.

  

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

webstarmax