Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Отличен бе и бай Дечко Гарбатулов, звънарят на Шипченския манастир

deasaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В залата на Военен клуб – Казанлък днес се състоя тържеството за стогодишнината на Съюза на слепите в България. Ръководството на Съюза отличи за изключителни заслуги за интеграция на хората с увреждания Община Казанлък с приза „Хуманитарна кауза“. От казанлъшката териториална организация новият председател Георги Филипов изрази благодарност за извършения с общински пари

ремонт на помещението на своя клуб.

Председателят на Съюза на слепите в България - Васил Долапчиев припомни, че казанлъшката организация е една от най-старите в страната и през годините защитава правото на достъпна среда и работа с различните държавни институции. ССБ пръв на Балканите създава рехабилитационен център за своите членове. Сега центровете у нас са 4, а други 7 организацията подпомага.

За юбилея от организацията раздадоха юбилейни грамоти на служби като „Социално подпомагане“ и „Социален патронаж“ в Казанлък, както и на общински служители. Със сребърни значки бяха отличени техни дългогодишни членове и приятели, сред които известният бай Дечко Гарбатулов, който вече повече от 50 години бие камбаните на шипченския манастир „Рождество Христово“.

 

 

--------------------------------------

Автор на снимката е журналистът Христо Христов от Стара Загора

  

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n