Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Правителството даде още 15 млн. на няколко общини

generalГБ

Правителството освободи днес Николай Чирпанлиев като председател на Държавната агенция за бежанците и определи сегашния му заместник Васил Върбанов за временно изпълняващ длъжността до определянето на титуляр. Васил Върбанов е военен летец, генерал-майор; бил е аташе по отбраната на България в САЩ.

Да припомним, че ген. Върбанов бе подложен на вътрешноведомствена проверка на МО след взрива в Челопечене през 2008 година. Тогава трима висши офицери бяха проверявани, за да се установи кой е протежирал  отстранения началник на взривилото се поделение майор Мирослав Митов – по онова време клиент на прокуратурата за злоупотреби при продажби на боеприпаси.

Правителството удължи с още една година наложените ограничения в размера на командировъчните средства, които получават служителите в дипломатическите ни мисии в чужбина.

По бюджетите на общините бяха одобрени допълнителни трансфери в размер на 15 432 093 лв. От тях 12 273 390 лв. са за довършване на спортния комплекс, който се изгражда в пловдивския кв. „Тракия”. По бюджета на община Доспат се превеждат 300 хил. лв. за разплащане на задължения по строителството на водопровод и за поддържане на общинската пътна мрежа. Община Стражица получава 162 703 лв. за ремонтни дейности на социални институции и домове, общински клубове и детски градини. За капиталови разходи в областта на здравеопазването на община Дулово се превеждат 120 хил. лв. Община Габрово получава 1 млн. лв. за преустройство на сграда в дневен център за деца и младежи с увреждания и за благоустройство на детска градина. По бюджета на община „Марица” правителството превежда 1 576 000 лв. за отчуждаване на имоти за изграждане на пътна инфраструктура, вкл. за подобренията на Южния околовръстен път на с. Радиново. Решенията и постановленията са приети неприсъствено.

----

на снимката - генерал Васил Върбанов като военен аташе във Вашингтон

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n