Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Огромна е вероятността аятоласите вече да са изпробвали първата си атомна бомба

iikiiГригор ЛИЛОВ

Преди дни лидерите на петте Велики сили подписаха Декларация за предотвратяване на ядрена война и избягване на надпреварата в ядреното въоръжаване. От все сърце я приветствам, макар и позакъсняла. Защото от години наред се тревожа от това как бойният атом се разпълзява все повече из света. Както съм писал, Великите световни сили бяха напълно безотговорни по този въпрос. Вероятно единственото

изключение от тази безотговорност е Ирак (имаха пълно единодушие за първата война в Залива срещу Саддам). Категоричен съм, че Вашингтон, Москва, Пекин, Лондон и Париж носят историческата отговорност и вина за допуснатото от тях разпълзяване на ядреното оръжие по света. И ако продължат със сегашните си бездействия, ще носят вината и за неминуема бъдеща ядрена война на планетата.

Ето част от текста на Декларацията: „Ние декларираме, че не може да има победители в ядрена война и никога не трябва да бъде отприщена. Тъй като използването на ядрени оръжия би имало широкообхватни последици, ние също така потвърждаваме, че ядрените оръжия – докато продължават да съществуват – трябва да служат за отбранителни цели, да възпират агресията и да предотвратяват войната.“

Мисля, че нещо страшно вече се е случило или ще се случва по света и затова дойде това изявление-декларация, въпреки новата Студена война.

1. Това „нещо” най-вероятното, най-възможното да е вече готов ядреният меч в ръцете на иранските аятоласи. Те отдавна преминаха границата от допустимото обогатяване на урана за мирни цели, двете каскади ядрени центрофуги /доставени от немския „Сименс”!!!/ работят на пълни обороти и вече са в подготовка на изпитанията на готова атомна бомба. Може дори да са я изпитали в тези предновогодишни дни в подземна ядрена експлозия /29. - 30. декември/.

2. Малко вероятно е Индия и Пакистан скрито да вървят към голям въоръжен конфликт помежду им, включително и с ядрено оръжие, използвайки противопоставянето на Великите сили с разчета никой да не им обърне внимание.

3. Не допускам Саудитска Арабия /Пакистан/ отново да са изпробвали ядрено оръжие във войната в Йемен. Само преди няколко дни Риад стартира „решаваща офанзива” срещу шиитите-хути в Йемен. По въпроса за притежаването на ядрено оръжие от Саудитска Арабия мое разследване доказа този факт. Нещо повече – аз публикувах снимка за последиците от тази ядрена експлозия - сравнително маломощна, но порутила стотици сгради и оставила хиляди убити и ранени.

Какво предизвика подписването на декларацията от 3. януари? Бъдещето съвсем скоро ще покаже...

 

vtfr

Изоставен противоатомен бункер в България

 

  

 lfswt

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq