Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Руснаците продължават да трупат техника и жива сила, скоро ще станат 175 000

njnjГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Ако Владимир Путин се изкуши да нападне Украйна, лично той ще бъде включен в „черен списък“ за санкции, заедно с премиера Мишустин, министъра на отбраната Шойгу, външния министър Лавров, началникът на Генщаба и командирите на осемте вида войски в руската армия. Вашингтон заплаши да оповести и информация от американското разузнаване относно личното богатство на Путин и неговото

близко обкръжение: жени, любовници и деца, законни и извънбрачни. Чрез строги санкции на практика ще бъде стопиран и жизненоважният за руската икономика газопровод „Северен поток 2“.

Сенатори от Демократическата партия на американския президент Джо Байдън заплашиха със сериозни последствия, ако Русия нахлуе в Украйна, включително санкции срещу руски банки и блокиране на сделки с руския държавен дълг, както и 500 млн. долара нова военна помощ в сферата на сигурността за Украйна.

От своя страна Кремъл обяви, че всякакви санкции на САЩ, насочени лично към руския президент Владимир Путин, ще преминат границата и могат да доведат до "скъсване на отношенията".

САЩ и техните съюзници от НАТО проведоха преговори тази седмица с Русия за смекчаване на напрежението във връзка с Украйна, близо до която Москва е струпала над 100 хиляди руски войници. Според данни от съюзническите разузнавания, руското командване продължава да прехвърля войскови части и бойна техника в близост до Украйна.

НАТО следи движението на руските солдати чрез стратегическите разузнавателни самолети Боинг RC-135 на британските Кралски военновъздушни сили. Тези машини, предназначени за електронно разузнаване, са изпратени в Черноморския регион и летят близо до границите на Украйна с Русия. Американски самолети с подобно предназначение също дават бойни дежурства в кризисния регион. Те са способни да извършват електронно разузнаване на стотици километри дълбоко в територията на чуждата страна, без да нарушават нейната държавна граница.

В резултат са засечени танкове от състава на 5. танкова бригада от Бурятия, която преди време взе участие в боевете за Дебалцево в Източна Украйна. Руснаците дислоцират също и бойни вертолети и системи за залпов огън „Град“ и „Ураган“. Очаква се числеността на руските войскови съединения скоро да достигне до 175 000 души.

 

 -------------------------

на снимката разузнавателният самолет Боинг RC-135

 

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq