Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Германия заплаши Путин със санкции, Ердоган го предупреди да внимава с Киев, който е мощен противник

defГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Великобритания изпрати свои войски в Украйна. Изпратени са високотехнологични оръжия и обучаващ персонал на фона на опасенията от руско нахлуване, написа британският Daily Mail в днешното си издание. Великобритания снабдява Украйна с оръжия за "самозащита" и военно обучение, като така се очаква да се повиши отбранителната способност на страната преди евентуална руска инвазия.

Германия, обаче, се държи като руски сателит и е отказала да пусне британските военни самолети.

Като ясен сигнал към Владимир Путин са изпратени два транспортни самолета от британските военновъздушни сили, които доставиха на силите на Киев „крайно необходими ракетни системи“, пише Daily mail. Военнослужещите, на борда на самолетите, ще останат в Украйна, за да обучават колегите си как да се борят с руските танкове и самолети.

frfdПредупреждавайки президента Путин, че "това може да бъде много, много кървава война", Уолъс каза пред депутатите: "Обединеното кралство предоставя нов пакет за подпомагане на сигурността, за да увеличи отбранителните способности на Украйна. Взехме решение да предоставим на Украйна леки противотанкови отбранителни оръжейни системи". Да припомним, че Лондон е страна от Будапещенското споразумение от 1994 година за ядреното разоръжаване на Киев. И като такъв, той се явява гарант за териториалната цялост на украинската държава.

Германският министър на външните работи Аналена Баербок при посещението си в Киев предупреди, че „всяка по-нататъшна ескалация ще има висока цена за руския режим - икономическа, политическа и стратегическа“.

Според информация на украинското Външно министерство, руското посолство е започнало да връща семействата на своите дипломати в Русия. Така се прави преди обявяването на война, но тези действия могат да са и блъф от страна на Кремъл. Днес и турският президент Ердоган е предупредил Путин, че Украйна е „мощна държава“ и по-добре да не си прави експерименти с нея. Киев успя да въоръжи армията си с турските дронове „Байрактар“; всеки от тях струва 5 млн. долара и носи по 4 противотанкови ракети. Да припомним, че именно употребата на турските дронове изкова победата на Азербайджан над Армения при последната им война.

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq