Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

САЩ реактивираха Закона за ленд-лийз, по който Украйна и Източна Европа ще получат най-доброто от US-оръжията

lgsГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Камарата на представителите на САЩ е одобрила снощи с огромно мнозинство реактивирането на Закона за ленд-лийз, който през Втората световна война спомага за победата над нацистка Германия. С 417 гласа е била гласувана тази мощна подкрепа за Украйна. Тя ще позволи на администрацията на Байдън да заобиколи много бюрократични пречки, за да увеличи категорично размера на военната помощ

за Киев. Съединените щати също ще могат да предложат на източноевропейските страни военна техника в замяна на съветски танкове и ЗРК, които да бъдат предадени на украинските войски. Последното е адресирано и до нашата държава и ние ще сме последните глупаци, ако не се възползваме от тази златна възможност да модернизираме армията си, без нито един лев.

На прост език - никой повече няма да преговаря с Русия. Става дума конкретно за предстоящото унизително поражение на нейната армия, за задушаването на нейната икономика и за блокирането на кремълската управляваща клика.

Ето какво може да получи Украйна в резултат на лизинга и $20 милиарда помощ:

- Трето поколение танкове M1A2 Abrams

- Бойни машини на пехотата на САЩ M2A3 Bradley

- Самоходни артилерийски установки M109A6 Paladin

- Системи за реактивен залпов огън на колесното шаси HIMARS

- Универсална пускова установка / MLRS M270 MLRS

- Мобилен норвежки зенитен комплекс SAM NASAMS 2

- зенитен комплекс SAM Patriot

- Многофункционални леки изтребители от 4-то поколение F-16 C/D

И това е само част от военно-техническото оборудване, с което САЩ ще подпомогнат Украйна...

България също има своя златен шанс да се нареди в отбора на Свободния свят, не само на думи. Досега Кирчо и Асенчо бяха възприемани като карикатурни марионетки на руския агент за влияние Румен Радев. С последните си жестове на еманципация, двамата харвардски приятели имат реален шанс да се превърнат от Макс и Мориц в уважавани политици.

А в България вероятно предстои серия от мистериозни „самоубийства“, по подобие на /само/убийствата на редица видни газови милионери по света. Тъй като няма нищо по-безполезно от вече разкрити руски шпиони и агенти за влияние…

 

via Genoveva Geneva

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq