Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Над 100 буряти и чеченци са взели участие в престрелката

okuysysГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В превзетото от руснаците село Киселевка в Херсонска област е имало кървава схватка между руски военни от бурятски и чеченски произход. Това съобщи Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. По около 50 участници от всяка страна са се включили в нощния инцидент. Точният брой на ранените и загиналите все още не е известен. Причините за

междуетническия конфликт са нежеланието на бурятите да водят настъпателни военни действия на първа линия, докато чеченците са оставени от командването в тила изключително като „защитни отряди“. Тяхната задача е да „насърчават“ подразделенията на колибаещите се към активни действия. Тоест кадировците разстрелват всички от руската армия, които се опитват да отстъпят назад или да дезертират.

Освен това, украинското разузнаване предполага, че причина за конфликта може да е и недоволството на бурятите от чеченците, които прибират плячката от украинските домове.

Освен това, Главното разузнавателно управление съобщава и за конфликт между командири и войници в окупираната Федоровка в Запорожска област. Войниците изглежда се чувстват измамени, защото им е било обещано да участват във военни действия, подобни на сценария от руската окупация на Крим - без съпротива. Руските войничета са се оплакали на местните жители, че били подмамени да подписват договори, в които не се споменава за участие в реални бойни действия. Служители на ФСБ са пристигнали във Федоровка, разпитали са отделни несъгласни войници и са ги отведоли в неизвестна посока.

По-рано украински фермери от Херсонска област са се оплакали, че кадировците мародерстват, като им отнемат скъпо селскостопанско оборудване, принадлежности и зърно, за да ги откарат в Русия. Мародерствата текат и на най-високо ниво – днес бе разпространено видео, на което се вижда конвой от руски камиони със знака Z да изнасят крадено украинско жито. Тоест, кражбата си е чиста печалба! А фактът, че окупаторите са се разчевръстили показва, че не са сигурни колко още ще останат в Южна Украйна.

Още за руската пристрастеност към лъжата и кражбата. След изтеглянето на орките от териториите около Киев, от Беларус мародерите изпращаха по пощата окрадените стоки към домовете си. Месец по-късно, обаче, се оказало, че много малко от пратките са достигнали до адресатите. Тъй като са били окрадени на свой ред от пощальоните и техните началници… Руски нрави.

 

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq