Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Руснаците показват за пореден път, че разбойничеството им не признава никакви закони

defeswГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Част от корабите в пристанището на Мариупол ще преминат под юрисдикцията на измислената Донецка народна република (ДНР) и така псевдо-държавицата ще има собствен търговски флот. Това съобщи пред журналисти във вторник вождът на ДНР Денис Пушилин. "Някои от съдовете ще преминат в юрисдикцията на ДНР. Вече са взети съответните решения за това. Знамената, които ще бъдат върху тях,

също са вече ясни", заяви републиканският глава, цитиран от ТАСС. По-рано ръководителят на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация Михаил Мизинцев съобщи, че в пристанището на Мариупол са останали шест чуждестранни кораба - Царевна (България), Азбург (Доминиканска република), Смарта (Либерия), Blue Star (Панама), "Azov Concorde" (Турция), "Lady Augusta" (Ямайка). Според Мизинцев ръководството на страните от корабопритежателите не е предприело мерки за изтегляне на корабите.

Според ръководителя на ДНР, през пристанището на Мариупол ще се доставят строителни материали и оборудване за възстановяване на разрушените селища в Донбас. Пушилин припомни, че е положена много работа по възстановяването на работата на пристанището. Територията и акваторията са разчистени, неутрализирани са около 12 000 взривни обекта, възстановени са хидравлични съоръжения. За товарене в пристанището Мариупол в момента се използва плаващ кран.

Пиратската акция на подкрепяните от Москва проруски сепаратисти идва като абсолютна изненада. При положение, че преди това Русия призова България и останалите пет държави да окажат влияние на собствениците на чуждестранни кораби в пристанището, за да ги изведат до местата по постоянна регистрация. Тогава от фирмата оператор на "Царевна" казаха, че провеждат преговори за наемане на екипаж и когато той се събере, корабът ще напусне пристанището.

"Царевна" се намира в пристанището на Мариупол от началото на войната в Украйна през февруари. На 18. април повечето от моряците от екипажа се прибраха в България, като капитанът и още двама души останаха на борда на кораба по собствено желание. Югоизточният пристанищен украински град Мариупол на Азовско море беше превзет по-рано през май от армията на орките.

Разбойническата „национализация“ на нашия кораб трябва да бъде обица на ухото на всички български русопоклонници и най-вече на бизнес-класата ни. Защото ако у нас стъпи отново руски ботуш, няма да остане ни фабрика, ни пералня, ни климатик, ни тоалетна чиния, ни зрънце жито – всичко ще бъде разкостено и изнесено с ферибота Варна – Иличовск…

 

  

 lfswt

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq