Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Москва и Белград не искат Македония в ЕС. Ето защо ние трябва да пуснем братовчедите на пистата на преговорите

makdjeГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Когато човек е объркан и се чуди как да постъпи, най-добре е да се ръководи от това, което го съветват да прави враговете му. И да постъпва точно наопъки. Схемата работи безпогрешно. Хората, които търсят и четат автентични исторически хроники и документи за отминалите времена, са наясно – през последните 200 – 300 години най-големият и най-последователен в своите усилия враг на България е

Русия с нейната експанзионистична имперска политика. Една голяма, обединена България би била като рибена кост в гърлото на Империята, зинала да отхапе Проливите. Затова Санкт Петербург полага систематични усилия да обезкърви и разпокъса българската нация. Да започнем с умишленото разорение на много български градове и селища по време на поредицата от руско-турски войни. Да си припомним, че всяка от тези войни завършва с насилствено преселване на хиляди български семейства в пределите на Руската империя, за да бъдат използвани като работна ръка. Но най-красноречиво е потайното Райхщадско споразумение между руския и австрийския императори – да не се създава голяма държава на Балканите. Дядо Методий Кусев свидетелства, че през есента на 1877 година, когато войната се закучва, царят-освободител /освободител на руските крепостни селяни/ е на път да прекрати войната и да започне преговори за мир със султана. А Санстефанският договор е брилянтен пример на популизъм в най-чист вид. Тоест – ние си знаем какво сме обещали на Австро-Унгария, но нека да хвърлим малко прах в очите на тези пейзани, българите.

Ако пак цитираме дядо Методий, Балканският съюз, създаден при бабуването на Русия, е един капан, чрез който да стане ограбването на България. До този момент всички български правителства са изключвали варианти за подялба на Македония. Фердинанд се съгласява, след като Николай II му отпуска личен заем в размер на 3 млн. златни франка. С решаващото участие на руския посланик в София /който на практика действа като сръбски шпионин/, на император Николай Втори и на цялата руска дипломация, България е разгромена и ограбена от нейните съседи. Целта на Русия е постигната: българската държава е обезсилена и свита до един санитарен минимум. Руснаците раздават щедро български земи: Вардарска Македония на сърбите, Егейска Македония на гърците, а Южна Добруджа /в комплект със Северна Добруджа/ – на власите, известни понастоящем под съчинения етноним „румънци“….

Да, годините и вековете се търкалят, но печалното в случая е, че руските имперски интереси, независимо от актуалните управления, си остават едни и същи. А именно – Македония в никакъв случай да не се сближава с България, а да остане в сферата на влияние на руското дворно кученце – Сърбия.

Знаете ли кое е хубавото на тази ужасна война в Украйна? Това, че руските проксита бяха принудени да свалят маските и да ги видим такива, каквито са. Радев, Нинова, Каракачанов. Чуйте ги какво говорят и после го сверете с „гаварит Масква“. Съвпада, нали? Какво казват те? „Вето до смърт!“ А какво казват руско-сръбските проксита отвъд Осогово? „Никакви отстъпки за бугарите-татари, до смърт!“ В този случай, на Путин и Лавров не им остава нищо друго, освен да разлеят бутилката с водка, в компанията на разголени състезателки по художествена гимнастика, които да ги забавляват с песни и пляски…

Има ли България печеливш ход? Да, ако действа „напук“ на душманите. Този Гордиев възел очевидно може да бъде развързан само по метода на Ацо Македонски – с меча. Предложението на Макрон е вариант за излизането от тази патова ситуация, умишлено създадена от хибридните генерали на Путин.

Кире, действай!

И внимавай, защото хибридите от всички партии пак ще се опитат да разклатят правителството…

 

И още по темата…

 

Радев действа като политически киборг, който има задача да спре РСМ

Ilian Vassilev

Очевидно темата „Северна Македония“ навлиза в острата фаза на своята ирационалност, която преобладава от самото начало, щом Румен Радев отказва да отиде в Париж за среща с Макрон. Това е някакво безумие – ОК, имаш позиция, но да отказваш да отидеш, за да чуеш какво имат да ти предложат означава просто, че Радев действа като политически киборг, който на всяка цена трябва да спре Северна Македония по пътя ѝ към ЕС и така да попречи на интеграцията на Западните Балкани в ЕС. Вероятно не е уверен, че ако чуе разумни предложения, ще изглежда като глупак ако не го приеме. Затова оставя Петков да свърши работата, а той тук ще държи контрата. До дупка.

Щом извади и „оръжието“ референдум, който е традиционната дъвка на Копейкиновци и прочие кремлинофили. Брюксел му предлага гаранция от ЕС че ще бъдат приети и изпълнени нашите искания от РСМ, което заслужва ако не друго то поне изслушване за конкретика и детайли. Но не, Радев ще си остане у дома, и ще се провиква зад оградата на собствената си изолация и параноя, че ако РСМ влезе в ЕС, отидоха националните ни интереси.

В пълен тандем с него действа и министър Ганчовска, но тя откъде да знае, че външната политика на България не се прави само и единствено в МВнР, поради което претенцията ѝ, че някой друг прави паралелна политика, е за кошчето с примерите за невежество.

Премиерът има не само правото, но и задължението да търси пътища за съчетаване на позицията ни с тази на РСМ и изглаждане на различията. Това е дипломацията, другото е да повтаряш като латерна, че РСМ не изпълнява исканията ни, като в един момент забравиш какви са те.

И да бъде ясно, външната министърка не може да има собствена външна политика. Ако не споделя тази на премиера, има начин да се реши проблема - подава оставка.

 htth

  

 lfswt

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq