Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Спряхме полета на Лавров и руснаците от яд уринират леки петролни продукти /газ/

lavreГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

България, Северна Македония и Черна гора отказаха на министър Сергей Лавров да прелети през тяхното въздушно пространство и по този начин вбесиха кремълската хунта. Руският външен министър трябваше да направи двудневна визита в Белград на 6. и 7. юни. В програмата на Лавров са били предвидени срещи с президента, премиера, председателя на парламента и сръбския патриарх. Какво би

могъл да иска Кремъл по време на война от своя пудел Сърбия? През последните десетилетия Русия активно въоръжава шумадийците, с намерението да ги използва за дестабилизация на Балканите. Не е тайна, че кремълската хунта крои грандиозни планове за прекрояване картата на Европа. Защо Орбан, като един пинчер гледа предано батко си Володя в очите? Да, Путин със сигурност му сипва редовно конвертируема „храна“ в паничката. Освен това, Кремъл е обещал на Будапеща и териториални придобивки. Наскоро бяха оповестени тайни договорки, ако Путин успее да разгроми Украйна, да даде част от украинската територия на Унгария. Ако руският блицкриг бе успял, със сигурност Белград би се опитал да направи аншлус с Република Сръбска, която отдавна се готви да разтури федерацията в Босна и Херцеговина. Освен това, Вучич задължително би се опитал по военен път да си върне суверенитета над Косово… Сега вероятно целта на Лавров е да даде знак на сърбите да раздухат тези тлеещи конфликти и по този начин да отвлекат вниманието и силите на Запада, който се е концентрирал да помага на Киев…

Официална Москва се опита да покаже външно, че е над тези неща и руснаците коментираха, че тяхната дипломация все още не е овладяла способността да се телепортира.

Очевидно е, обаче, че отказът на такива балкански „дребосъци“ като нас и извадил „великите“ руснаци от релсите. Казано образно, официална Москва уринира леки нефтени продукти /газ/. Най-показателна е първосигналната реакция на шефа на „Роскосмос” Дмитрий Рогозин, който се прави на юнак в Twitter: „Ето какво е хубавото на „Сармат”* - че няма да поиска разрешение за прелитане над страхливите българи, злопаметните румънци и черногорците, които предадоха общата ни история. Както и от шведите”.

Имат ли резон думите на товаришч Роскосмос?

Или това е реакция на квартален гамен, когото са ошамарили, вместо да му дадат това, което е искал да вземе?

Да си опресним паметта: през 1916 година командваната от ген. Колев българска армия разбива и прогонва наглите „братушки“ от Добруджа, които свалиха най-сетне маската си на „освободители“ и показаха истинското си лице на безскрупулни завоеватели на чужди земи. На Македонския фронт, при завоя на Черна, българската „страхливост“ опитва и руският експедиционен корпус, пратен да помага на англичани, гърци и сърби. Той е разбит и деморализиран и съглашенското командване повече не го пуска в бойните действия.

Да, принц Кирил допусна една фундаментална грешка, макар не от страх, а от хуманни подбуди, за да спести на народа ни излишни жертви. Той даде нареждане на българската армия да не оказва съпротива на Червената армия и на Москва, която напълно немотивирано обяви война на Царство България на 5. септември 1944. Ако беше задействал Отбранителния план, много страници от Историята щяха да изглеждат по различен начин. Планът предвиждал руснаците да бъдат спрени на един от двата рубежа – Дунав или Стара планина. Старопланинските проходи са били препречени с вериги от бункери и огневи точки. Бреговата охрана по Южното ни Черноморие е била подсилена, за да предотврати съветски десант. България е разполагала с няколкостотин хилядна войска, отпочинала, добре въоръжена и силно мотивирана, която с лекота би спряла болшевиките до Балкана. Така вероятно Южна България не би познала комунистическото робство… А жертвите, които принц Кирил искаше да ни спести, ние пак ги дадохме: 30 000 избити от нашите шумкари след 9. септември, плюс близо 40 000 жертви във войната срещу германците.

Старо и златно правило е: бий, за да те уважават. И почти всеки по-куражлия мъж се е убедил в правотата му, ако е участвал в юмручни сбивания. Забелязахте ли, че руският „богатир“, който вероятно никога не е помирисвал барут и козирува на своята Наташка вкъщи, не посмя да спомене финландците?! Да, защото техните снайперисти направиха за смях „непобедимата“ Съветска армия през зимата на 1940 година.

И все пак, др. Роскосмосов има право да ни нарече „страхливци“. Във връзка с колебливата, нерешителна, направо джендърска реакция на настоящото ни правителство на войната в Украйна. Да, заслугата за това пак е на руските матрьошки, в лицето на Радев, Нинова, Копейкин и Рубльов.

Ето кой ни опозори – не само в очите на съюзниците ни, но и в очите на москвичите.

Затова, на следващите избори нека изпратим гореспоменатите на село: да пасат патките и да яхат магаретата.

А българското Външно министерство веднага да обяви Митрофанова за персона нон грата!

 

 

-------------------------------------

„Сармат”, известна още като „Сатана II”, е руска свръхтежка междуконтинентална балистична ракета с течно гориво.

 

  

 lfswt

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq