Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Волгин – отвъд Волга! За расистките скудоумия, които се леят от ефира на БНР

petklРадослав БИМБАЛОВ

„Тръмп и Орбан са бели, мъже, християни. А не педали като другите.“ Това е реплика, която изкънтя в ушите ми преди малко. Съществото, което произнесе репликата в радио ефира, отдавна не забелязвам. Втрещяващото е, че тази личност не е слушател, влязъл случайно в ефир по телефона. Не, не. Това е специално поканен гост, леещ език на омразата по БНР – националната обществена медия, чиято роля е да поддържа максимално

висока хигиена на ефира си, но явно не умее или не иска да го прави.

Ниското качество на Петър Волгин като журналист е повече от очевидно. Той е повърхностен, дребнав, нескопосан, под нивото на повечето си колеги в БНР. Само че в националното радио той не просто е със статут на недосегаем. Той е галеник, любимец. Получава завидно количество ефир, съответно и финансов статут на топ-журналист в национална медия.

БНР оправдава това със „свободата на словото“. Но това е лицемерие. Защото със своята посредственост Волгин е вреден за словото, а видимата му зависимост е обида за свободата.

 

Ето и коментара на проф. Огнян Минчев за случая „Волгин“:

Волгин води по няколко предавния „12+4“ седмично плюс „Политически некоректно“ в края на седмицата. С натрапчивото си присъствие той доброволно е приел ролята на гръмоотвод за естествения гняв и разочарование на много граждани, вярващи, че плащат данъци, за да слушат програма „Хоризонт“, а не „Говори Москва“. Наистина гръмоотвод. Защото зад него е цяла една добре смазана машина за имперска пропаганда, която има още стотици - може би хиляди говорители и медийни рупори - деформиращи общественото съзнание на българите. Волгин отклонява вниманието от този факт, като се държи максимално арогантно и безочливо. Днес той предостави повече от половин час за пропаганда на позиции, които естествено кулминираха в твърдението: "Виктор Орбан ще бъде най-близкия приятел и съюзник на двамата победители през тази година - Доналд Тръмп и Владимир Путин".

Аз също бях подвластен на това омерзение от безочливата злоупотреба с националния ефир от Петър Волгин. Днес се опитвам да видя нещата в малко по-голяма дълбочина. Да надзърна зад микрофона на Волгин и да се запитам защо в СЕМ от много години добродушно наблюдават и него, и други, които се опитват - според силите си - да се държат като него? Сигурно защото и СЕМ се назначава от хора, на които "геополитическите откровения" на четирихилядниците във Волгиновия ефир им доставят искрено удоволствие и надежда. Защото каквото Волгин го дума, "Дондуков" го мисли...

 

 

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n