Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Предаванията на одиозния путинофил погазват етичните стандарти, според Пролет Велкова

budГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

След размяна на остри реплики, с 4 гласа "за" и 1 "въздържал се" членовете на Съвета за електронни медии взеха решение да бъде извършено фокусирано наблюдение на предаванията "Политически некоректно" и "12 плюс 3" на програма "Хоризонт" на БНР. Предложението за това решение беше направено от члена на СЕМ Пролет Велкова като допълнителна точка в дневния ред на редовното заседание на регулатора.

Според решението на медийния регулатор, наблюдението на предаването "Политически некоректно" ще бъде за ноември и декември миналата година и януари 2023, а на „12 плюс 3“ - за един месец назад, тоест за декември. Мониторингът е за спазване на Закона за радиото и телевизията. Пролет Велкова каза, че в някои от изданията на тези предавания се провежда дезинформационно-пропагандна линия на внушения: "Освен че в тези предавания доминира прокремълската, пропутинската гледна точка, рядко ще чуем и друга гледна точка - визирам именно предаванията на Петър Волгин. Там е проблемът - че се поощрява тази война, че се омаловажава страданието на жертвите. В Закона за радио и телевизия, както и в етичните стандарти, както знаем, това не е допустимо, а понятието „плурализъм“ има съвсем други измерения".

Председателят на СЕМ Соня Момчилова заяви, че не бива да се пропуска член 11 от Закона за радиото и телевизията, който гласи, че всяко мнение може да бъде изразявано свободно в медийните услуги: "За мен, а и някои колеги изразиха подобна позиция и мнение, еволюира, променя се, мимикрира мнението и отношението към определени предавания и медии на някои наши членове, както се изразих аз днес - ферментира и отлежава от заседание до заседание, не бива да забравяме, че СЕМ е независим орган и не бива да става проводник на политически и партийни въжделения. Това разбира се, е мое съмнение, да го наречем. Надявам се да не е така".

 

------------------------

Редакционен коментар: „Ех, Сонче, широко скроена личност си ти, волна птичка! „Всяко мнение може да бъде изразявано свободно в медийните услуги“?! Значи бай Цеко Педофила също може свободно да поздрави по радиото третокласничката П. с песничката „Ше ти скъсам г…?“

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n