Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Вместо бели мишки алкашката виждал червеноармейци с тачанки

leninewГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Снощи пиян мъж се опитал да проникне при балсамираното тяло на основателя на Съветския съюз Владимир Илич Ленин, предаде ДПА. Той се покатерил през нощта по загражденията пред мавзолея на Ленин на Червения площад и се опитал да проникне в строго охраняваната сграда пред Кремъл. Когато опитал да разбие заключената врата, охраната се задействала и пияницата бил задържан на входа.

42-годишният москвич /московчанин/ е бил в състояние на алкохолен делириум, при който на алкохолнозависимите им се привиждат бели мишки /а вероятно и червеноармейци в будьоновки и с тачанки/. Пристигналите с „Бърза помощ“ здравни лица са констатирали високата степен на алкохолно опиянение. Милиционерите така и не успели да установят еднозначно намеренията на московския пияница: дали е искал да поднесе цвете на вожда, или е искал лично да го пита кога ще бъде възстановен СССР 2.0? Или пък му се е прищяло да го фрасне по лисото теме с празната бутилка от водка, заради неизброимите злини, причинени на неговата родина…

Мавзолеят на комунистическия сатрап Владимир Улянов, който умира през 1924 година /предполага се от сифилис/, е смятан за важен символ на съветската епоха и привлича милиони посетители. Няколко години след смъртта на Ленин, наблизо се спукали тръбите от канализацията и мавзолеят плувнал във фекалии. По този повод тогавашният руски патриарх направил красноречив коментар: „Каквито са „светите“ мощи /тоест мумията на злодея/, такова и мирото, изтичащо от тях!“

След разпадането на СССР имаше предложения тленните останки да Ленин да бъдат погребани, но тези планове така и не бяха осъществени. Понастоящем, хунтата от пенсионирани кагебейци, която е превзела Кремъл, възражда култа към Вожда и всичко съветско.

Както съобщи „Вестник Кавказа“, по-рано в град Евпатория /в окупирания Крим/ неизвестни извършители са разрушили паметник на Владимир Ленин.

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n