Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Над 200 000 мобилизирани руснаци вече са на фронта с некролог в джоба

pansaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Западни изтребители, далекобойни ракети, западни танкове воглаве със супермодерната немска „Пантера“ – цялата тази унищожителна мощ ще се стовари върху главите на пълчищата от руски „мобики“. По данни на авторитетното списание Foreign Policy, славещо се с превъзходни контакти в Конгреса, Белия дом и американските разузнавателни служби, Москва е подготвила за нейната офанзива и подготвян пробив

на Луганския фронт между 200 и 300 000 мобилизирани запасняци. Междувременно, вече приключва западната обиколка на Зеленски, която започна от Лондон. Британският премиер Риши Сунак заяви, че британските танкове Challenger 2 ще пристигнат в Украйна още през март, а също така обяви разширяването на програмата за обучение на украински военен персонал. Той каза това след среща с украински танкови екипажи, които сега се обучават в Обединеното кралство на тези бойни машини с изключителна броня.

„Украинските екипажи, които пристигнаха за ученията миналата седмица, ще използват танкове Challenger 2 за защита на суверенната територия на Украйна още следващия месец. И днес ние се съгласихме да разширим програмата за обучение, през която вече са преминали 10 000 украински военни, с нови специалности - морски пехотинци и бойни пилоти", каза Риши Сунак. Той добави, че Обединеното кралство полага усилия, за да гарантира, че необходимите западни оръжия са в Украйна през следващите седмици, а не след месеци или години.

След срещите си с лидерите на Евросъюза, на Франция и на Германия украинският президент даде да се разбере, че вече са му обещани и модерни западни изтребители. „Колко и какви – тези подробности руснаците засега не бива да знаят“, многозначително добави той на пресконференция.

А германският оръжеен концерн Rheinmetall, който е един от най-големите производители на оръжие в Европа, е готов да достави на Украйна най-новия си танк Panther и друго оборудване. „Разговаряме с Киев за износ на танкове Panther“, каза Армин Папергер, изпълнителен директор на компанията. По думите му, Украйна се интересува и от новата немска бойна машина на пехотата Lynx. Rheinmetall представи Panthers на изложение в Париж през лятото на 2022 г., танкът претендира да бъде един от най-мощните и най-модерните в света. А Украйна потенциално може да стане първият му купувач.

Дългоочакваното руско настъпление вероятно вече е в действие – ако съдим по броя на жертвите на Източния фронт. Ако досега руснаците се отчитаха с по 500 трупа на денонощие, техните жертви вече надхвърлят 1000 бройки дневно.

Но, според Путин, „операцията“ се развива по план. Корабът потъва, но вода има за всички. И до брега има само 100 метра. Всъщност, метрите са не до брега, а до дъното…

 

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n