Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Я да видим какво ще последва?! Треперете, иванушки…

wfffmcnbvГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

По време на днешния руски масиран ракетен удар две руски крилати ракети "Калибър" са пресекли румънското въздушно пространство. Информацията е от главнокомандващия на ВСУ ген. Валерий Залужний. Лошата вест бе потвърдена и от говорителя на ВВС на въоръжените сили на Украйна - Юрий Игнат. „На 10. февруари в 10:18 две руски крилати ракети „Калибър“ пресякоха държавната граница

на Украйна с Република Молдова. В около 10:33 тези ракети навлязоха в румънското въздушно пространство. След това посочената въздушна цел отново се върна във въздушното пространство на Украйна в точката на пресичане на границите на три държави. Сега е под конвой и подлежи на унищожаване. Ракетата е изстреляна от Черно море“.

Подробности: Говорителят на ВВС Юрий Игнат отбеляза в коментар, че ВВС могат да свалят тези вражески ракети, но са разбрали рисковете и заплахите за населението на чуждите държава, така че не са го направили веднага. Руските крилати ракети "Калибър" са на въоръжение от 1993 година, движат се със свръхзвукова скорост, като следват релефа на местността. Далекобойността им е до 2000 км, а руснаците се самозъблуждават, че те са неоткриваеми за радари. Но ето, че украинците, с помощта на сателитно наблюдение, държат под контрол всяко помръдване на иванушките.

Да припомним, че това не е първият път, в който Русия извършва провокации с нарушаване на въздушното пространство на чужди държави. По-специално това се случи преди това в Молдова, където бяха намерени останки от руски ракети. Освен това, не бяха разсеяни и съмненията, че взривът в Полша, при който загинаха двама поляци, не е причинен от руска ракета.

Кави ще са последствията от днешния много сериозен инцидент? Най-вероятно това ще доведе до „падане“ на скрупулите на западните страни да предоставят далекобойни високоточни оръжия на Киев. Които биха държали под обстрел дори и Москва.

 

 

 

 

 

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n