Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Правителството одобри програмата за саниране на панелките с 1 милиард лева

levoveГБ

Правителството издаде държавна гаранция по Закона за кредитиране на студенти и докторанти в размер до 50 млн. лв. Средствата са предвидени в държавния бюджет за т. г. и са с 10 млн. лв. повече от 2014 г. Програмата за студентско кредитиране започна през 2010-а.

 Днешното решение създава възможност министърът на образованието и науката да подпише от името на правителството споразумения за издаване на държавна гаранция с четирите банки, сключили типов договор с МОН за кредитиране на студенти и докторанти – „Банка ДСК”, „Райфайзенбанк (България)”, „Алианц Банк България” и „Юробанк България”.

Освен това, на днешното си заседание правителството одобри и Програмата за безвъзмездно саниране на панелките, заделяйки за тази цел 1 милиард лева от бюджета. Пакет методически указания може да намерите ТУК

Конкретно за Казанлък за разясняване на условията за участие в програмата започва разяснителна кампания, която ще се проведе при следния график: на 4 февруари от 17.30 часа в сградата на Община Казанлък - за домоуправители и собственици на жилища и обекти, които се намират на изток от центъра и в жк „Изток“. На 5 февруари от 17.30 часа в сградата на общината - за домоуправители и собственици на жилища и обекти, намиращи се на запад от центъра и в кв. „Васил Левски“.

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n