Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Треновете да се движат бавно в проблемните участъци, заповяда министърът

001ГБ

Министърът на транспорта Ивайло Московски спешно посети жп-гара Стряма, където по-рано днес дерайлира пътнически влак. Той се запозна със ситуацията на място и разпореди проверка на случая. Министър Московски е наредил във всички райони с усложнена метеорологична обстановка влаковете да се движат с намалена скорост.  При днешния случай няма пострадали пътници и служители на железниците. Всичките 15 пътуващи на 20-ата минута след произшествието са превозени с автобус до Копривщица. Предстои да бъдат установени причините за излизането от релсите на локомотива и двата вагона на пътнически влак № 30111, движещ се от София за Карлово. В момента движението на влаковете в участъка Копривщица – Стряма е спряно. За пътниците от преминаващите в района влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси.

Вследствие на обилните валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Аварийните екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ са по проблемните места и към момента успяха да възстановят движението в повечето участъци. Това са Благоевград – Симитли, Харманли – Любимец, Дяково – Дупница, Велинград – Цветино, Свиленград – Любимец, Антон – Копривщица, Владая – Горна баня, Земен – Александър Димитров, Видбол – Срацимир, Храбърско – Разменна и Плачковци – Кръстец.

Към момента все още е прекъснато движението в междугарията Дългопол – Комунари, поради наводнен железен път и паднала земна маса и Комунари – Смядово, поради липса на напрежение в контактната мрежа.

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n