Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Гърция под управлението на анархо-комуниста Ципрас да се готви за нови предсрочни избори

alexisПетър МАРЧЕВ

Ще започна този текст с факта, че българският премиер Б. Б. също се нареди на опашката след Путин, за да поздрави с възкачването на поста министър-председател на Гърция скандальозния гръцки политик Алексис Ципрас. Има ли някой, който да не е съгласен с епитета „скандален”?!

Първия си официален скандал Ципрас сътвори още преди да бъде „коронясан”, отказвайки да се закълне в гръцкия парламент пред Библията. Представяте ли си за какво иде реч – в страната, чиято Конституция започва с думите „В името на Светата, Единосъщна и Неразделна Троица”?! Във всеки случай, с този си жест Алексис декларира на всеослушание, че е атеист. А от безбожник всичко може да се очаква. Например, да „съжителства” без брак с жена, от която има две деца. После – да кръсти сина си Ернесто – на името на Че Гевара. А преди това – още 16-годишен да предизвика двуседмични ученически бунтове в Атина. В това отношение Ципрас изпреварва и Ленин, който също се занимава с протести и бунтове, но едва като студент. Подобно на Владимир Улянов, младият грък също притежава ораторски талант. Също като него печели симпатиите /и гласовете/ на по-бедните слоеве, като им обещава край на лишенията, минимална заплата от 751 евро, връщане на коледните добавки, мерки срещу масовите съкращения и нови 300 000 работни места в частия сектор. Бедните и пенсионерите щели да получават помощи, включително безплатен ток и медицински услуги, ваучери за храна и отстъпки за транспорт. И всичко това щяло стане за сметка на олигарсите, които ще бъдат обложени със 75-процентов “данък богатство”. Спомняте ли си крилатата, макар и сложна за изговаряне фраза „Експроприация на експроприаторите”?! И още нещо, което го сродява с Володя Улянов – „секси Алекси” /както е наричан в Атина като по-млад/ открито подкрепя гей браковете и осиновяването на деца от гей двойки. Да припомним, че Ленин пръв отменя рестриктивните руски имперски закони срещу обратните и напълва ръководството на болшевишкия СССР с откровени хомосексуалисти.

Но нека се опитаме да видим какво бъдеще очаква Гърция и косвено – еврозоната. Преди изборите СИРИЗА обещаваше, че ще свика международна конференция като онази в Лондон, която през 1953 г. опрощава 50% от дълга на Германия. По това предизборно време Ципрас подмяташе също като примамка за гръцките лапни-шарани /избиратели/, че ще спре международните плащания. Заплашваше и с излизане от еврозоната. Сега, когато е на власт със сигурност ще бъде по-умерен в изхвърлянията си. На първо време Ципрас заяви, че ще съживява туризма, като забрани на хотелите да предлагат услугата „ол инклузив”. Любопитен съм как ще стане тази забрана в едно общество, което има претенции да е родило Демокрацията?! Другата му мярка, с която щял да осигурява обещаните 300 000 работни места, е като съкращава експерти-анализатори, а назначава... чистачки!

Ех, Алекси, май не е достатъчно да бъдеш „секси” и да имаш голяма уста... Но ние, българите, сме длъжни да бъдем по-снизходителни към изявите на Ципрас... и да се чувстваме мъничко виновни. Защо ли? Защото той е наполовина българин – по майчина линия неговите баба и дядо са от българското някога село Правище, което се намира на 17 км. от град Кавала в егейската част на Македония. Освен това, сериозен процент от гласоподавателите на СИРИЗА са наши еднокръвни братя – българи, които живеят в т. нар. Северна Гърция. И които гръцките власти наричат „българогласни /а напоследък „славяногласни/ елини”. Да припомним, че гръцките комунисти и друг път са употребявали за свои цели българското население в Гърция – по време на Гражданската война /1946 – 1949/ българите са около 60 % от състава на партизанската армия, тъй като левите са им обещали право на самоопределение.

Но да се върнем на темата – според мен, неизбистреният митингаджийски анархо-комунизъм бързо ще покаже на гърците същността си на кьорфишек. И ще последват нови, предсрочни избори. Защото кредиторите от ЕС няма да клекнат толкова лесно за многомилиардния дълг.

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n