Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

„Булката” и мъжът и примамили по интернет кандидат-жениха

halkiГБ

При операцията на служители на сектор ”Противодействие на престъпления против собствеността” в ГД „Криминална полиция“ и ОДМВР-Шумен са били арестувани младо семейство от Нови пазар и тяхна позната. Задържани са Р.Р./27 г./, известен за шофиране без свидетелство за управление, и съпругата му Б.Р. /21 г./ по обвинение, че са измамили британски гражданин с около 24 000 евро.

Разследването започнало след сигнал, подаден лично от пострадалия в ГД ”Криминална полиция”. Той обяснил, че след виртуално запознанство, в рамките на около година е  комуникирал през интернет и по телефона с жена от България с цел съвместно съжителство и обещание за брак. През това време, под различни предлози, чужденецът бил уговарян да изпраща на „бъдещата съпруга“ парични преводи. В един момент жената прекратила комуникацията, а по-късно британският гражданин станал обект и на друга измама. В хода на операцията е задържана и 32-годишната Ф. Н. от село Войвода, съпричастна към извършеното престъпление.
При проведените действия по разследването са разпитани свидетели, претърсени са няколко адреса в град Нови пазар, село Войвода и село Генерал Колево, откъдето са иззети мобилни телефони, SIM-карти, платежни нареждания за парични преводи, марихуана. Задържаните за 24 часа Б.Р., Р.Р. и Ф.Н. са признали за извършеното деяние. 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n