Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Западните Балкани са далечната цел на Кремъл, според Илиян Василев

petГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Забелязали ли сте, че най-гласовити и цветисти в плюенето на Русия са именно тези българи, които са дали доказателства, че са на „дистанционно командване“ от Кремъл.

Първо Корнелия Нинова нарече о.з. генерал Решетников „лъжец“, а Божидар Димитров нарече Мария Захарова „пикла“. Ех, Божидаре, виртуални донжуане и покорителю на женски сърца и телеса – това ли е пределът на твоята галантност?! Но ако се оттласнем от професорското „красноречие“, ще видим че случаят „Кой спаси българските евреи“ не е толкова елементарен.

„Още когато Мария Захарова (говорителката на Външно министерство на Русия - бел.р.) направи този коментар, ми направи впечатление, че чете предварително подготвен текст. – казва политическият анализатор Илиян Василев. - Това ме постави в съмнение дали няма нещо по-значимо зад тези очевидно леки за оборване обвинения от страна на руската страна и този елементарен повод - надраскването на паметника на Съветската армия.“

 Според Василев, руското изявление по-скоро трябва да се интерпретира в контекста на заиграването на Русия с македонската карта и опит за развитие на външно-политическа инициатива върху чувството за вина, което България, според Русия, трябва да изпитва за депортацията на евреите от Македония (страната ни не успява да спаси и тях. бел.р.).

„Русия търси начин да дестабилизира етнически, национални и други хармонии в България. Няма да се учудя, ако се стъпи и върху етническата карта с други малцинства, върху религиозната карта... И причина за това е, че България, при всичките ѝ кусури във външната политика, догодина ще бъде европредседател и постави в основата на своето председателство интеграцията на Западните България в ЕС, което за Русия е недопустима политическа загуба.“ – твърди Илиян Василев.

 

 

   Fluida

   Lema BG

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort

halba